Hrvatski mediji osuli paljbu po bh. stručnjaku: Postavio te Zdravko Mamić!

Novi selektor nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić još nije ni sjeo na užarenu selektorsku klupu, a već se našao na udaru kritika hrvatskih medija.

 

zlatko

Njega je, tvrde novinari portala Index, na tu poziciju postavio Zdravko Mamić. Na Dalićevu je preporuku bogati klub Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kojeg je on vodio tri godine, za trenera imenovao Zorana Mamića, Zdravkovog brata. U znak zahvalnosti je, piše Index, stariji Mamić utjecao na izbor Dalića za hrvatskog selektora.

Zlatko Dalić (50) je rođen u BiH, točnije u Livnu, a kao igrač je nastupao za Hajduk, Velež i Varteks, čiji je trener od 2005. Prvo je vodio Varteks, zatim bio pomoćnik selektorima U-21 reprezentacije Hrvatske, pa trenirao Rijeku, Dinamo iz Tirane i Slaven Belupo. Posljednjih sedam godina radio je u zemljama Arapskog zaljeva. Četiri je proveo u Saudijskoj Arabiji kao trener Al-Faisalyja i Al-Hilala, a od 2014. do početka ove godine bio je trener Al Aina.

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima ostvario je najveće uspjehe. Osvojio je Predsjednički kup i Ligu Arapskog zaljeva, a prošle godine došao je do finala azijske Lige prvaka, gdje je u dvije utakmice izgubio ukupno 2:3 od korejskog Jeonbuk Hyundai Motorsa.

 

https://faktor.ba