Hrvatski novinar „olakšan“ za opremu vrijednu 2.000 EUR tijekom posjete Sarajevu

novinar

Novinar Franjo Lepan, slavonskobrodski dopisnik 24sata koji pokriva i područje Bosne i Hercegovine opljačkan je prilikom svoje posjete Sarajevu i to dok je sa suprugom šetao i slikao kadrove na Vrelu Bosne.
Ovom novinaru 24sata.hr su nepoznati lopovi iz automobila, koji je bio parkiran u blizini izletišta, odnijeli opremu vrijednu 2.000 eura. Ogorčen zbog onoga što mu se dogodilo prilikom posjete zemlji iz koje potiče objavio je i post na Facebooku koji prenosimo u cijelosti.

Prije jedno sat vremena vratio sam se iz BiH. Točnije bio sam u Visokom, gdje sam se sastao s jednim predivnim mladim sportašem, njegovim roditeljima i trenerom. Ne otkrivam o kome je riječ dok priča ne bude gotova i objavljena u 24 sata. Kako je sa mnom bila moja Vera koja nikada nije bila u Sarajevu, a bili smo svega dvadesetak minuta do glavnog grada BiH, odlučili smo otići do tamo. Naravno posjetili smo Baščaršiju i na povratku za Slavonski Brod, vidjeli smo putokaz za Ilidžu, a tamo je Vrelo Bosne, pa hajde da i to vidimo, jer na Vrelu sam bio prije nešto više od trideset godina. Došli smo do Vrela s njegove zapadne strane, jer je tako moguće doći do njega automobilom. S obzirom da je parking na samom ulazu na Vrelo bio popunjen parkirao sam se uz cestu kao i ostali. Otišli smo pogledati tu ljepotu ispod Igmana, sa sobom sam ponio svoj Canon 550 D da snimim nekoliko fotografija, a ostala mi je oprema ostala u automobilu. Nismo bili više od 25 minuta i vratili smo se. Prizor strašan, staklo na zadnjim desnim vratima razbijeno i sve što je bilo u automobilu je ukradeno, dva fotoaparata, torba sa svim objektivima, DJI Osmo Mobile, stativ, navigacija, selfi štap, poklon za našu kćerku i Verine sunčane naočale, šteta oko 1500 eura. U pola bijela dana, gdje ljudi stalno prolaze, da ne vjeruješ. Pozvao sam policiju, u međuvremenu su naišla dva muškarca, jedna žena i dijete, pitali su nas što se dogodilo, rekli smo im, onda je je jedan od muškarca rekao da je vidio BMW trojku, stariji model zelene boje s dvojicom muškaraca, i jednu crnu Alfu stariju u kojoj su bili mladić i djevojka. Bili su mu sumnjivi i on je pogledao u registarske pločice. Siguran je da je to tim koji operira na tom području. Bili su ljubazni i sačekali su policajce i ispričali im svoja zapažanja. Nakon toga Vera i ja smo završili u policijskoj postaji na Ilidži gdje sam dao sve podatke o onome što sam imao u automobilu. U međuvremenu sam otišao do obližnje trgovine u kojoj su mi prodavačice dale jednu kartonsku kutiju da mogu zatvoriti otvor na vratima kako nas propuh ne bi ubio do Slavonskog Broda. Strašno razočaran zbog svega što nam se dogodilo, zbog gubitka opreme neophodne za moj posao, još me je jedna spoznaja rastužila, a to su riječi nekolicine prolaznika koji su se zanimali što nam se dogodilo, a to su da je od Bosne ostalo samo slovo “B”, da Bosna više nije ono što je bilo, to me je jako pogodilo, jer sam izgubio i ono malo vjere što mi je ostalo nakon svih događanja zbog kojih sam prisilno morao otići iz te zemlje. Vratio sam se u Hrvatsku opet bez ičega, ovaj puta s policijskom potvrdom o tome što mi se dogodilo, i to je nešto jer prije 25 godine nisam dobio ni taj papir. I stvarno ovo nije prvotravanjska šala.

Dnevno.ba