Hrvatski policajac pucao u migranta!

Policajac na području Mrkoplja u Hrvatskoj u srijedu je upucao migranta. Iz policije su javili da je “došlo do opaljenja jer je migrant pružao aktivan otpor”. Migrant je lakše ranjen.

Kako prenose hrvatski mediji, slučaj se desio u Požeško-slavonskoj županiji, na širem području Mrkoplja, u kasnim popodnevnim satima kada su policijski službenici bili u patroli.

Oni “na navedenom području provode pojačane aktivnosti na suzbijanju nezakonitih migracija te prevenciji imovinskih delikata”, kako se navodi u policijskom saopćenju, a tu su zatekli grupu nepoznatih osoba.

Migrant lakše povrijeđen

“Tijekom policijskog postupanja, jedna od zatečenih osoba, u namjeri da spriječi policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružala je aktivan otpor i na taj način svojim djelovanjem prouzrokovala opaljenje iz vatrenog oružja policijskog službenika, kojom prilikom je došlo do posljedičnog zadobivanja ozljeda”, navodi se u saopćenju policije.

Osobi je odmah pružena hitna medicinska pomoć te je zbrinuta. Prema prvim neslužbenim informacijama radi se o lakšoj povredi.

Policija utvrđuje sve okolnosti pod kojima se događaj odvio.