Huligan sa šipkom trči okolo za sucem, toga ima samo kod nas!

Bruka, ogromna sramota za Hajduk, zaštitarska služba, koja je osiguravala utakmicu – koja god da jest – trebala bi iste sekunde dobiti otkaz. Sve je skupa još i dobro prošlo jer je siroti Zebec uspio pobjeći

huligan

Je li bio penal ili nije, hoće li Rijeci biti dovoljna ova četiri boda nakon remija na Poljudu, je li ovo bio najbolji ili barem najneizvjesniji Jadranski derbi untrag ohoho godina… Sve to je manje bitno kad si Hajduk kao organizator utakmice dozvoli da mu na travnjak uleti huligan naoružan nekakvom šipkom pa stane njome vitlati i okolo naganjati suca, koji trči u krug pokušavajući spasiti živu glavu, a zaštitara – nigdje.

Da mu kojim slučajem cilj nije bio Zebec već netko od igrača, bez problema bi ga odalamio jer su oni stajali kao ukopani čekajući reakciju zaštitara, pomoć koja, iz nekog razloga, ne stiže. Kad su napokon krenuli prema huliganu naoružanom šipkom, nakon minutu, dvije, zaštitari su bili sporiji od Sammira na godišnjem odmoru. Trčkarali su terenom kao da je sve to skupa najnormalnija stvar na svijetu.

Bruka, ogromna sramota za Hajduk, zaštitarska služba, koja je osiguravala utakmicu – koja god da jest – trebala bi iste sekunde dobiti otkaz. Sve je skupa još i dobro prošlo jer je siroti Zebec uspio pobjeći grogiranom napadaču. Ne usuđujemo se ni pomisliti što bi bilo da je nekoga zahvatio.

Posebna priča je i obračun s predsjednikom Rijeke Miškovićem u loži. Prvi čovjek lidera hrvatskog prvenstva tvrdi da ga je netko pokušao pogoditi plastičnom bocom, no čini se da je, srećom, promašio.

Još jednom huligani su uspjeli u svojoj namjeri. Nakon odlične utakmice priča se o vitlanju šipkama, maskiranim tipovima, kojima na terenu nije mjesto, vrijeđanju na nacionalnoj osnovi… Ukratko, svemu onome što nije nogomet. Nije prvi put, nego tisućiti, čini se da imamo točno onakav derbi kakav smo zaslužili.

24 sata