I.Pe / Ne pada snijeg da prekrije brijeg, već da zvijer trag otkrije

Nađem se tako u društvu bistrih i razgovorljivih prijatelja, uz jutarnju kavu i, naravno, neizostavno proletimo kroz svakodnevne teme.

Ljudi moji, nađe se tu svega, od zdrave zajebancije do velikih državnih pitanja. A najveće zajebancije prirede nam uvijek lere koji ulete, ničim izazvani, u  raspravu.

Tako imamo jednog koji odmah sa vrata otvara temu koja je njemu interesantna i vjerovatno opterećena nekim sudskim pozivom, nekom kaznom, neuzvraćenim seksom, slabom impotencijom i, ode to.

Ode to taman toliko da je sam sebe demantirao od jučer. Ali nebitno, bitna je atmosfera i zdrava zajebancija, gdje se ismijemo i što nas drži do sutra, a mi se napunili za danas.

Nađe se tu svega, najčešće dobre analize tipova koji su nam zapinjali za noge, krojili sudbinu.

Vjerujte, to bi bilo zanimljivo štivo i za istražitelje u MUP-u i Tužiteljstvu… Ništa izmišljeno ni dodano, a sve posloženo s informacijama s više strana. Većinu informacija potvrđenih odmah nakon par dana.

Naši guzičari i džabalebaroši se vole pokazati pohvaliti novim autom, ženinim poslom, novim zaposlenjem djece, završenim školama (kupljenim diplomama).

Jebi ga, nisi velik i bitan ako raja ne vidi, a ako te nitko ne spominje – moraš sam.

Te naše sitne duše, kleptomani koji su srozali svaku vrijednost.. moralnu, stručnu, intelektualnu, radnu etiku, postali su mjerilo. Mjerilo uspješnosti, mjerilo ìmati i nemati. Mjerilo omraženosti kod sitne raje, ali prihvaćeni jer su bitni…. znače… njihova se pika.

I onda imamo da stručne osobe hvatamo da se late posla jer nema ih u radnom vremenu. Pojave se u devet, upišu se i – ćao đaci. Trpe službe, a najviše raja koja nešto očekuje… Ma dobit ćeš ‘od šake do lakta’.

Imamo da su nastavnici tjelesnog najpametniji, jer gdje god da se okreneš oni direktori, savjetnici, koordinatori, … ma sve, a oni trčali na sto i dvjesta.

Vjerovatno, dok su trčali puno su razmišljali. Fizicari, matematičari, pedagozi, ekonomisti, agronomi, … kome su oni vise bitni?

A gdje se skrasio bivši gradonačelnik s onolikom glavom, mora da nešto zna, a šuti.
‘Ne pada snijeg da prekrije brijeg, već da zvijer trag otkrije’.

IPE

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply