I to je BIH: Nepoznat netko platio učenicima ekskurziju

Kažu kako im je donator ostavio na volju da sami osmisle sadržaj boravka u Sarajevu i oni su se odlučili za posjetu Zemaljskom muzeju i zgradi zajedničkih institucija BiH, vožnju žičarom i posjetu starom dijelu grada.

Donator koji je želio ostati anoniman financirao je sve troškove ekskurzije u Sarajevo, na koju su prije nekoliko dana putovali učenici i nastavno osoblje Osnovne škole “Sanica” iz istoimenog mjesta nadomak Ključa.

 

Iz ove škole su nas informirali kako su na ekskurziju u glavni grad BiH putovala 102 učenika ove škole, a spomenuti donator uplatio je na račun škole 5.000 maraka i ovaj novac je iskorišten da se plate prijevoz, ulaznice i džeparac za svu djecu. “Uvjet realizacije svega je bio da donator ostane potpuno anoniman i on je na tome insistirao. Čak je, da se ne bi otkrio njegov identitet, angažirao posrednika koji je odradio sav posao, a uvjet je bio da se ide u Sarajevo i da ekskurzija bude edukativnog karaktera”, naveli su iz ove škole, pišu Nezavisne novine.

 

Kažu kako im je donator ostavio na volju da sami osmisle sadržaj boravka u Sarajevu i oni su se odlučili za posjetu Zemaljskom muzeju i zgradi zajedničkih institucija BiH, vožnju žičarom i posjetu starom dijelu grada. “Pretpostavljamo da se radi o nekome tko je na neki način vezan za ove prostore i tko je upoznat sa situacijom u Sanici i našoj školi, jer je pohađa veliki broj učenika čiji roditelji možda nisu u stanju da izdvoje novac i svojoj djeci priušte nešto ovako”, kažu u ovoj školi za Nezavisne novine.

 

Prema njihovim riječima, donator je obećao sličnu podršku i u budućnosti, te je izrazio nadu kako njegov primjer neće ostati usamljen. “U ime svih učenika, u ime ustanove te u svoje osobno ime od srca zahvaljujemo donatoru na prilici da svi naši učenici taj dan dožive prelijepo iskustvo”, istakla je direktorica ove škole Azra Šulić. Đaci kažu da su uživali na ekskurziji, u druženju i od srca zahvaljuju dobrom, anonimnom donatoru.

Bljesak.info