I to je BiH: Nije imao novca pa mu Dom zdravlja dao lijekove isteklog roka!

Nezaposlen je i na maglajskom je zavodu za zapošljavanje kao razvojačeni branitelj.

”Izvinjavam se ljudima koji su glasali za ovu vlast u Maglaju. Izvinjavam se i onima koji nisu glasali za ovu vlast ali ja moram u štrajk. Moram zbog sebe ali i zbog drugih ljudi kako nikad nitko u Maglaju ne bi doživio ono što sam ja doživio”, napisao je na Facebooku Fahir Burejić, 55-ogodišnjak iz Maglaja. Kako navodi, nezaposlen je i na maglajskom je zavodu za zapošljavanje kao razvojačeni branitelj.

”Status demobiliziranog borca sam stekao braneći ovaj grad kao pripadnik Armije BiH. A kako se ovaj grad odnosno kako se njegova trenutna vlast odnosi prema svojim braniteljima u najmanju ruku može se kazati da je nehuman i nečovječan. Naime o čemu se radi. U travnju protekle godine prvi puta u životu u ovu općinu nadajem zahtjev za jednokratnu pomoć. Ne znam iz kojih razloga ne dobivam tu pomoć iako je to moje prvo obraćanje ovoj općini. Desetog svibnja završavam u Tešnju u bolnici i tamo ostajem tri mjeseca.

Nakon tri mjeseca, izlazim iz bolnice i obzirom da za moju bolest šest mjeseci moraš piti tablete ja prepušten sam sebi i bez novaca za lijekove prisiljen sam da prihvatim ponudu Doma zdravlja u Maglaju da mi oni daju i da pijem tablete isteklog roka. Ne imajući drugog izlaza odlazim u Dom zdravlja i svojom rukom potpisujem da na svoju odgovornost pijem te tablete isteklog roka. Zbog svega navedenog odlučio sam da stupim u štrajk ispred općine Maglaj”, napisao je Burejić.

https://www.bljesak.info