I to je BiH: Otac u 80. godini

Prinova u obitelji Varčar je hit u Lijevče polju. Svi ovu obitelj smatraju vrijednom i uzornom te se nadaju da će mali Stefan imati sretno djetinjstvo.

Za Ostoju Varčara, poljoprivrednika iz Razboja kod Srpca, godine su samo broj, a u to se uvjerio 1. svibnja, kada je u 80. godini života dobio sina Stefana. Ostojina supruga Sanja, s kojom ima još dvojicu sinova Milana (21) i Savu (17), mlađa je 38 godina od njega, a kaže da sa suprugom planira i kćer iduće godine.

”Za ljubav i obiteljsku sreću godine nisu nikakva prepreka. Sanja i ja smo se zavoljeli u Sarajevu, nakon što smo napustili Zenicu. To je bila ljubav na prvi pogled, mada sam ja imao još jedan brak i tri kćerke”, ispričao je Ostoja za BN TV, koji je zakoračio u deveto desetljeće života. Kaže da je Sanju upoznao radeći u kromirištu u okolini Sarajeva, a do tada je bio građevinac u Zenici. Mali Stefan, koji dobro napreduje, priča ovaj sretni bračni par, unio je radost u njihovu obitelj i kuću.

Sanji najviše pomaže Ostojina sestra Desa (84), koja je poslije umirovljenja u Novom Sadu došla u rodni kraj da živi s njima. Stefan je rođen 1. svibnja u Općoj bolnici Bosanska Gradiška, težak je 3,5 kilograma, a dugačak 53 centimetra. Ime je dobio po Svetom Stefanu, krsnoj slavi obitelji Varčar, piše BN TV.+ Sanja je strahovala za ishod jer joj je prije nekoliko godina odstranjen bubreg, ali je sve, ipak, proteklo u najboljem redu.

”Stefan me pomladio i mene i naš brak prosvijetlio. Samo želim da bude zdrav, a sreća će svakako doći”, priča Ostoja za BN TV, hvaleći se svojom vitalnošću. Sanja kaže da je on dobar i vrijedan, posvećen njoj i djeci.

”Sretna sam, naš brak je uspješan. Stefan je kruna toga. Iskreno, nisam vjerovala da sam trudna, otišla sam kod ljekara, smatrajući da je nastupio klimaks, a onda sam saznala, mjesec-dva prije poroda, da sam trudna”, priča Sanja. Prinova u obitelji Varčar je hit u Lijevče polju. Svi ovu obitelj smatraju vrijednom i uzornom te se nadaju da će mali Stefan imati sretno djetinjstvo.

 

Bljesak.info