IDRIZ EF. BEŠIĆ: Najveća grobnica Bošnjaka muslimana je Križni put. Veća je čak i od Srebrenice!

U emisiju Bujica javio se glavni imam u Gunji – Idriz ef. Bešić, koji svake godine, pa tako i ove, ide na Bleiburg.

„Za nas je Bleiburg najveća grobnica muslimana u Europi, veća i od Srebrenice! Na Bleiburgu je stradalo 50 tisuća ljudi islamske vjeroispovijesti. Na komemoraciju idem sa dr. Zlatkom Hasanbegovićem, danas smo bili zajedno i na polaganju vijenaca palim Bošnjacima u Domovinskom ratu.

Muslimani su za Hrvatsku uvijek dali krv i znoj! Uvijek smo bili tu i uvijek smo tu,“ rekao je efendija Bešić i u ime islamske zajednice osudio radikalno lijeve krugove u Austriji koji prizivaju zabranu komemoracije na Bleiburgu.

„Dok mi Bog da zdravlja da mogu, idem na Bleiburg! Molit ću za duše ubijenih, jer sprovoda nisu imali. Netko se boji istine o Bleiburgu… Genocid koji su učinili Tito i partizani nad hrvatskim narodom vulgarno je prešućivan i krivo interpretiran, ali žrtve zaslužuju napokon dobiti poštovanje,” rekao je u Bujici na Z1 i partnerskim televizijama dan uoči komemoracije na Bleiburgu don Miljenko Babaić, župnik iz Stona i vojni ratni kapelan Južnog bojišta.

Naime, ljevičarske stranke predvođene Zelenima i radikalno-lijeve udruge u Austriji skandalozno su htjele zabraniti obilježavanje 72. obljetnice bleiburške tragedije, nazivajući komemoraciju “fašističkim skupom”, no tome se usprotivila Slobodarska stranka, Stranka za budućnost Austrije, pojedini narodnjaci i Katolička crkva te Ured za zaštitu ustavnog poretka čiji su predstavnici jasno dali do znanja da 30 godina na Bleiburgu nije zabilježen niti jedan ozbiljniji incident, a cijeli je skup zapravo vjerski komemorativni obred. Misu na Bleiburgu ove će godine predvoditi nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić.

Poskok.info