INFORADAR / HDZ u Livnu naoružava cijelu malu vojsku!

U vrijeme sve jačih tenzija u Bosni i Hercegovini i zapaljivih izjava hrvatskih političkih prvaka o mogućnosti „skorog raspada BiH“, pojedine entitetske i županijske  strukture ubrzano se naoružavaju pod plaštom tobožnje „modernizacije policijskih struktura“ novim materijano-tehničkim sredstvima.

Prema pouzdanim saznanjima Inforadara, a koja su kasnije institucionalizirana u pogledu već raspisane javne nabavke, MUP Hercegbosanskog (Livanjskog kantona) kupuje više stotina, možda čak i cijelu tisuću novih automatskih pušaka!

Zašto i za koje namjene – možemo samo da nagađamo. No, treba svakako naglasiti da je ovo županija kojim suvereno vladaju Dragan Čović i HDZ BiH. Također, ovo je županija iz kojeg dolazi i zamjenica predsjednika HDZ-a Borjana Krišto, inače Čovićeva desna ruka. Više nije ni javna tajna da je upravo Krišto ta koja iz sjene drži sve poluge vlasti u ovom dijelu BiH.

Prema detaljima javne nabavke, koja je međunarodnog karaktera, iz budžeta Vlade Hercegobosanske županije, koju predvodi HDZ-ov premijer Ivan Jozić, biti će izdvojeno čak 400.000 KM za novo naoružanje, što je ogroman novac za ove namjene budući da je riječ tek o jednoj županiji , odnosno o policiji jedne županije.

Foto: Faksimil dijela međunarodnog tendera o nabavci pušaka

Iz same ove činjenice proizilazi da su u Livnu priprema naoružavanje čitave jedne male (policijske) brigade, i to tri mjeseca pred izbore koji bi mogli da budu najdramatičniji u poslijeratnoj BiH.

Treba li podsjećati da su, jedan za drugim, i to u više navrata, i Dragan Čović i Marinko Čavara, i Borjana Krišto, nedavno i Božo Ljubić, i mnogi drugi „upozorili“ na mogućnost „raspada Bosne i Hercegovine“, ukoliko ne budu usvojene izmjene Izbornog zakona BiH po diktatu HDZ-a, a koje bi, faktički, osigurale vječitu vlast hadezeovcima.

Osim toga, posljednih mjeseci, a pogotovo posljednih tjedana, uočljiv je pojačan agresivni pristup dnevnoj politici medija pod Čovićevom kontrolom, koji otvoreno prizivaju sukobe, a čak su „otvorili i lov“ na pojedine političare sa sjedištem u Sarajevu.

* Tekst je proizveden u okviru medijskog pool-a Mreže ACCOUNT (Antikorupcijska mreža organizacija civilnog društva)

24sata.info