Inga se u Livno nikad više nije vratila, a prolazi, za obitelj, dugih 19 godina

Izblijedjele fotografije na raspisanim potragama za nestalim osobama u Bosni i Hercegovini jedini su još podsjetnik na djecu o čijoj se sudbini do danas ništa ne zna.

Jedino njihove obitelji još ne gube nadu da će jednog dana dobiti vijest o svojim mališanima, jer nijedna potraga do sada nije dala rezultate.

Dvogodišnji Damjan Oroz stajao je u prosincu 2010. godine sa svojim ocem na obali rijeke Vrbanje u Čelincu. Otac je na trenutak otišao, a pretpostavlja se da je Damjan pao u Vrbanju, ali nikad nije pronađen.

Miloš Todorović (9) nestao je 7. studenog 2007. godine. Dječak je tog dana izašao iz kuće u višegradskom naselju Jondža i otišao se igrati u obližnjem Sportskom centru Ušće. Pretpostavlja se da je, trčeći za loptom, pao u rijeku Drinu, ali tijelo nije pronađeno. Roditelji sumnjaju i da je otet.

Gimnazijalac Dragoljub Misimović (16) iz Bosanske Gradiške otišao je 2015. godine sa šestog sata bez ruksaka i jakne. Njegovi roditelji ponudili su i kuću za informaciju o njihovom sinu, ali do sada nije bilo rezultata.

Federalna uprava policije obnovila je potragu za dvogodišnjim Darkom Stančevićem koji je u prosincu 1982. godine nestao u Mostaru. Pojavila se informacija da je dječak živ i da sada, kao odrastao čovjek, živi u Italiji, ali te informacije do danas nisu potvrđene.

Nestanak Inge Perković iz Mostara prijavljen je Ferderalnom MUP-u u listopadu 2001. godine. Tada 16-godišnja Inga Perković iz sela Potok kod Livna krenula je u Mostar po svjedodžbu..

Troipogodišnji Alen Bukva nestao je 2012. godine u Međeđi kod Višegrada. Dječak se igrao ispred kuće bez odjeće i obuće i otad mu se gubi svaki trag. Majka Emina Bukva vjeruje da je njenog sina netko oteo i da je još živ.

Iako za njom nije raspisana službena potraga, već godinama nema nikakvog traga ni Armini Kovač (15) iz Donjeg Vakufa, koja je u ožujku 2015. godine nestala nakon izlaska u grad s prijateljicama. I pored opsežne potrage i dojava da je viđena u nekim gradovima, o njenoj sudbini ništa se ne zna. Grude.com

_________________________________________________________________________________________________________

.

.

“U potragu za djevojkom aktivno su bili uključeni Federalni MUP, Interpol, te Granična policija. Provjerili smo sva moguća mjesta gdje bi Inga mogla biti, kao i dojave koje smo dobijali o ovom nestanku. Nažalost, djevojka nikada nije pronađena”, kazao je Vrdoljak.

Prema izjavi koju je u policiji dala Kata Perković, Ingina baka, 18. lipnja 2001. godine 16-godišnjakinja je iz kuće otišla po školsku knjižicu, a nakon toga je trebala otići kod ujne. Međutim, kod ujne nikada nije došla. Nekoliko dana prije nego će 16-godišnjakinja nestati, kod Ingine bake dolazila su dvojica muškaraca i tražili Ingu. Međutim, Ingin otac Ivica ih je otjerao od kuće.

Nekoliko mjeseci nakon nestanaka djevojke, Inginu baku pozvala je neka djevojka i kazala joj da zove iz toaleta i da ne može dugo pričati, te da je Ingu u Mostaru pronašao izvjesni Fikret koji je strpao u automobil zelene boje, a potom je odveo da radi kod njega u kafiću. Iako je policija i nakon ovog poziva poduzela sve da pronađe Ingu, nažalost, u tome nisu uspjeli.

Inače, Inga je jednom prije nestanka odlazila od kuće. Razlog tadašnjeg odlaska bio je mladić iz Zavidovića, koji je kao građevinski radnik radio u Livnu. Ona se, navodno, zaljubila u njega i otišla živjeti s njim u Zavidoviće.

S obzirom da je bila maloljetna, policija je brzo pronašla i vratila kući. Mladića su, kako nam je potvrđeno u livanjskoj policiji, ispitivali i povodom drugog Inginog nestanka, međutim ustanovljeno je da on nema ništa s tim, te da već dugo nisu bili u kontaktu.
Klix.ba
Nestala Inga Perković