Interpol raspisao potjernicu za pljačkašima banke u Drvaru

drvar

Nakon što su istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova HB županije  označili braću Kostu (34) i Jovana Bjelotomiću (21) te Nikolu Grujića (23) kao pljačkaše “Intesa Sanpaolo banke” u Drvaru, za njima je raspisana Interpolova potjernica.

Određen pritvor

Na prijedlog tužilaštva, sud je već ranije donio odluku o određivanju jednomjesečnog pritvora za braću Bjelotomić i Grujića.

Kako je naš list već pisao, pljačka se dogodila 3. ožujka  u Titovoj ulici u centru Drvara. Trojica maskiranih razbojnika, naoružana s dvije automatske puške i pištoljem, upala su u banku te su, prijeteći da će pucati, od radnika otela oko 388.000 KM. Dvojica razbojnika pokupila su novac sa šaltera i iz bankomata banke, koji su im radnici otključali pod prijetnjom oružjem.

Treći razbojnik je ispred banke čekao u ukradenom vozilu Audi A4. Prije pljačke radnici su uspjeli aktivirati tihi alarm pa je na mjesto pljačke brzo stigla i patrola policije.

Došlo je do pucnjave i u razmjeni vatre drski razbojnici su teško ranili policajca Žarka Bošnjaka (49), kojeg su pogodili u kičmu.

Iako se činilo da policija tapka u mjestu te da su ova trojica razbojnika pljačku odradila veoma profesionalno, brojni tragovi i dokazi istražitelje su brzo doveli do braće Bjelotomić i Grujića. Oni su pljačku, koja je trajala svega četiri minute, pomno pripremili. Audi A4 crne boje, sa zatamnjenim staklima, splitskih registarskih oznaka, ranije su, 26. veljače, ukrali u Livnu.

Dnevni avaz