INTERVJU S ANDRIJOM Neobični bend iz Livna progovorio je o karijeri, koncertima i planovima

andrija

Dinarsk/alter, noise, punk/cabaret prepad, porijeklom iz Livna, bend Andrija, u Tvornici kulture 8. ožujka promovira peti studijski album “Izvoli Voli”. Album izlazi u ožujku ove godine, a sadrži 12 pjesama te će biti objavljen pod etiketom Juda Records.

Svoje novo studijsko izdanje snimili su u Livnu, a produkciju i mastering je radio Goran Rebac u Mostaru. Uoči nastupa u Tvornici novinarki portala 100posto odgovorili su na par brzinskih pitanja.

Što sve pripremate za novi album?

Andrija je snimio novi album,u pripremi je spot i promocija istog. Album se zove “Izvoli Voli”, sadrži 12 pjesama. Pripremamo vam album godine.

Gdje ste ga snimali i s kim ste sve surađivali?

Album je snimljen od samog Andrije tj. od njegovih članova (cheljadi), u Livnu, a produkciju i mastering smo radili u suradnji s Goranom Rebcem u Mostaru, dok nam je cover radio Luka Tomić u suradnji s Andrijom.

Što je drugačije na novom albumu u odnosu na prethodne?

Ono što je osjetno drugačije na ovom albumu je produkcija i kvaliteta zvuka, pristup i sam rad na albumu. Ovaj put u potpunosti stojimo iza zvuka ovog albuma, sve što “Izvoli Voli” sadrži je bilo namjerno.

Što publika može očekivati u Tvornici kulture?

U Tvornici možete očekivati repertoar od 30-ak pjesama, znoj, adrenalin, psihodeliju i iskrenost. Sviranje cijelog novog albuma, uz dodatak starih pjesama i također izmjenu dvojice bubnjara.

Čime se bave članovi benda dok ne sviraju?

Članovi benda, tj. cheljad kada ne sviraju Andriju, rade svoje poslove (svi smo zaposleni)… U tom kontekstu je Andrija neovisan u svom stvaranju, ne podliježe žanrovima, niti nekim ustaljenim šablonima. Želimo nanova iznenađivati sebe i publiku.

Koji koncert u karijeri vam je bio najteži za odraditi i zašto?

Andrija je art bend. Niti jedan koncert nam nije bilo teško svirati,jer mi itekako uživamo u tome i dovodimo se u nevjerojatna psiho/fizička stanja, koja je teško pojasniti riječima. Nama je Andrija lijek. Niti jedan nije bio težak, svaki je veliko zadovoljstvo i iskustvo.

Postoje li neke anegdote iza kulisa koje biste podijelili s fanovima?

Postoji puno anegdota, iza kulisa, ne stegnem ih nabrojati, no želim dodati da je Andrija bend sa smislom za humor, tako da se dosta vremena smijemo. Pozvani ste iza kulisa, pa se uvjerite.

Kakvi su vam planovi za ovu godinu?

Planovi za ovu godinu su svirati što više, snimiti spot, ili dva, tri, dvanaest! Do sada imamo dogovorenih šest koncerata, kroz narednih mjesec i pol dana, počevši od Sinja, Zagreba, Benkovca, Splita, Mostara i Sarajeva.

Mislite li da je teško uspjeti na ovom području kao bend?

Ne znam šta mislite pod ovim uspjeti na ovom području, jer ne znam kako je na drugim područjima i ne znam šta je za vas uspjeh. Ali, bilo bi lijepo da ima još više mjesta za svirati, iako se po tom pitanju situacija popravila zadnjih godina, bilo bi lijepo da još više bendova radi beskompromisnu muziku, da je oprema po klubovima na višem standardu, te da mediji više prate ovaj vid umjetnosti. Možda, ako obučemo mini suknje. Sve u svemu i u svemu sve, Andrija je zadovoljan sa sobom i želi biti uzor. Voli vas Andrija!, prenosi 100 posto.hr.

 

Poskok.info