IPA HBŽ osvojila srebrenu medalju na natjecanju u Stobreču

bbaaU Stobreču se okupilo 72 natjecatelja, predstavnici 6 sekcija i 10 klubova kojima su se pridružili predstavnici MUP-a Županije Hercegovačko neretvanske iz Mostara te strijelci SJP BATT Split, II. PP Split i PGP Trilj.

Njemačku sekciju predstavljao je klub IPA Stuttgart ( dvije ekipe ), Slovačku IPA Banska Bistica, Češku IPA Trinec, Bosnu i Hercegovinu uz MUP ŽHN i klubovi IPA Županije zapadnohercegovačke – Grude (tri ekipe ), IPA Županije hercegbosanske – Livno ( dvije ekipe ) i IPA Bijeljina, klub IPA Strijelac predstavljao je sekciju Crne Gore dok su iz Hrvatske nastupili klubovi Zagreb, Međimurje, i Split ( tri ekipe ).

U konkurenciji deset natjecateljica zlato je pripalo Jeleni Božić, ISD. Srebrena je nasa Jasmina Halapić iz kluba IPA HBŽ– Livno, a brončana Mila Anić, IPA ŽZH – Grude.

kl

U muškoj konkurenciji, nakon raspucavanja za plasman od drugog do četvrtog mjesta završna je serija odlučila o srebrnoj – IPA Zagreb, Željko Krpan i brončanoj medalji – IPA Split, Stipe Barać, dok je četvrto mjesto pripalo Predragu Rakiću iz kluba IPA Bijeljina.

Najsjajnije odličje u muškoj konkurenciji pripalo je policijskom službeniku, članu IPA Banska Bistrica iz Slovačke, Adrianu Eliašu.

Ipak, ove godine za medalju u konkurenciji timova trebalo je malo više. Rezlultati su malo izmješali raspored na tablici ali tu su neki već poznati osvajači medalja sa protekla četiri izdanja turnira. Poslovično više nego dobri, pobjednici prvog turnira iz 2013. IPA ŽHB – Livno ove su godine srebreni, prošlogodišnji pobjednici IPA Zagreb nose broncu, a treći iz 2016. ove godine u Podgoricu odnose najsjajnije odličje i pobjednički pahar – IPA Crna Gora.

Nakon natjecanja i prekrasnog sunačanog dana, večer je vrijeme za druženje uz kuhinju i ponudu pića restorana u hotelu Fanat.

Posebne plakete jubilarnog turnira dodjeljene su najboljim strijelcima u muškoj i ženskoj konkurenciji u kategoriji – natjecatelj/natjecateljica izvan Hrvatske sekcije, Jasmina Halapić IPA HBŽ Livno ( BiH ) i Adrian Eliaš IPA Banska Bistrica ( Slovačka )

U konkurenciji natjecatekj/natjecateljica iz redova Hrvatske sekcije plakete su dodjeljene Jeleni Božić IPA SD i Željku Krpanu iz kluba IPA Zagreb.

Na kraju dana, a nakon sudjelovanja u natjecanju, protokolarnim aktivnostima predstavnika Upravnog odbora Hrvatske sekcije, dodjele medalja i zahvalnica, plaketu jubilarnog turnira primio je i pravi prijatelj turnira na kojem sudjeluje od prvog izdanja, glavni tajnik Hrvatske sekcije Željko Turk.

Vrijednost ovog okupljanja i ostvareni su kontakti, uspostavljene veze i potaknuto planiranje. Na marginama natjecanja i druženja, dogovarana su sudjelovanju klubova na rujanskom turniru IPA ZHŽ u Širokom Brijegu, hodnji u organizaciji IPA Stuttgart krajem lipnja, streljaštvu u Danilovgradu IPA Crna Gora i drugim zanimljivim aktivnostima po ključu – za svakog po nešto.