IPE / Dokle je to negiranje Hercegovine došlo postaje smiješno!

Kako nam ispiraju mozak, kako manipuliraju istinama i kako uvode u diskurs riječi, pojmove na mala vrata, da bi nam naknadno sve došlo na naplatu i dodatno zakompliciralo stanje.

A stanje je takvo da postoje tri strane sa svojim istinama koje nisu prihvatljive kod druge dvije. I tako u krug.
Evo prva riječ koju pročita, a trebala bi biti dio rješenja u BiH je ‘nevladina organizacija’.

Kontekst teksta je taj da bi u rješavanje problema trebalo uključiti i ‘građane’ kroz nevladine organizacije sa njihovim prijedlozima.

Koliko gluposti u jednoj rečenici, a toliko je opasnih namjera izrečeno.

Nevladine organizacije nisu udruga građana financirana svojim prilozima nego organizacija formirana i financirana od stranih  neprijateljskih djelovanja s ciljem proturanja svojih ideja i namjera, kajgod, odrađeno nešto za malog čovjeka da prikriju svoj naum.

U Federaciji BiH najčešći pojmovi koji paraju uši su ‘većinski narod’ i ‘država Bosna’.

Interesantno, s oba manipulira bošnjačka politika koja nam u startu daje do znanja stanje i namjere. Stanje je kao takvo da su oni većina i imaju najveća prava i svi ostali trebamo bezpogovorno slijediti njihove naputke.

Istina je ta da nikad u povijesti muslimani (sad Bošnjaci) nisu bili većina u BiH, do zadnjeg popisa stanovništva 2013. g. S obizirom na namjere, nije isključeno da su podaci frizirani, kao i sve u BiH.

Taj pojam nismo ranije slušali, a od 2013. godine stalno nas majoriziraju i koriste u prepucavanju kao argument. Čekalo se da ‘nadoprže’ većinu.

Drugo i najčesće spominjano, kad se govori o državi – kaže se ‘Bosna’, ali ne i ‘Bosna i Hercegovina’.

I opet bošnjačka politika koja je i strance navikla na taj naziv, a koji nema uporište, ni u zemljopisu, ni u povijesti. I dalo bi se lamentirati o ovome što će stranaćki botovi i iskoristiti, ali činjenice su jasne “k’o dan”.

Namjera je očita da ime države vežu uz vrijeme osmanskog carstva koje oni doživljavaju kao dio svoje povijesti, dok druga dva naroda to doživljavaju kao vrijeme okupacije.

Dokle je to negiranje Hercegovine došlo postaje smiješno da musliman iz Stoca negira sebe i kaže ‘država Bosna’.

Evo sad sam mislio nešto napisati šta koriste hrvatski političari kao pojam s ciljem namjere, ali tu konzistentnost ne mogu naći. Nešto djelomično u pojmu ‘trećeg entiteta’, ali toliko stidljivo da to svatko drugi spominje, a ne službeno hrvatski političari.

Ako ne spominju nije im namjera. Namjera je očita pljačka, bogaćenje i borba za pozicije koja im to omogućuje.
Samo se još kod nas od kriminalaca stvara ‘podpredsjednik nečega’.

IPE

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply