IPE / Koliko god se mi Livnjaci i Duvnjaci ‘vagamo’ ipak smo jedni drugima najbliži

Evo kao i javljanje sa netom započete utakmice koja odlučuje o majstorici dvaju takmaca, koja odlučuje o ostanku u Prvoj ligi. Završnica raspleta sa mnogo više uloga u prvenstvu koje predugo traje.

Da li je prava usporedba ne znam, ali mi je to prvo palo na pamet. Možda sam pod dojmom nadolazećeg europskog prvenstva u nogometu. A možda i nije tako, jer sam se mnogo puta ponadao da je ovoj agoniji kraj.

Kad god smo očekivali da se desi nešto spektakularno, ustvari, nije se dogodilo ništa.
Ustvari, kad malo razmislim, nogometnu terminologiju o dvije reprezentacije upravo političari su i nametnuli kao da je to nešto najnormalnije i bezazleno.
Na nama je samo da navijamo.
Samo ja, kao dobar poznavatelj nogometa, ne mogu da skontam tko napada, a tko se brani. A vala, još nisam skont’o ni tko kojoj ekipi pripada.
Nakon sabora HNS-a malo razabiram postave, a glavni igrači koji su se istakli i malo stvorili gužvu u šesnestercu, vidi đavla, opet Livnjaci i Duvnjaci.
Vukadin i Brešić. Napadači okomiti i izravno idu na gol. Različito napadaju, ali cilj je isti. Zasebna jedinica, treći entitet ili samoopredjeljenje. Ista je stvar, samo izričaj drukčiji.
Logično razmišljam. Znači li to da smo utvrdili da nemamo povjerenja ni u Hercegovinu nakon što smo shvatili da ne vjerujemo ni Bosni.
Znači li to …

Koliko god se mi Livnjaci i Duvnjaci vagamo ipak smo jedni drugima sa mentalnim sklopom najbliži i da trebamo svoju jedinicu ili entitet.

Mi smo navikli da se svađamo i mirimo na licu mjesta. Da se teme stavljaju na stol i odmah raspravljaju. Naravno… Zatim idemo ‘jist i pit’. Zajedno, naravno. (Iskreno mislim da smo Livnjaci, Duvnjaci, Imoćani i Dalmatinci najbliži).
Kod Hercegovaca smo vidjeli da se zaključci znaju prije nego smo raspravljali.
Sad vidim da su ispred nas… Znaju kraj prije početka.
Hoće li pobijediti Bosanci? Ne znam, ali znam da imaju jedinstvenu taktiku, bez obzira tko igra.
Odakle nepovjerenje?

Nikad, a ma nikad nisam čuo da oni osuđuju loše poteze ili nesportsko ponašanje. Kod klizećeg starta Muje za crveni karton, ako pitate Sejde neće priznati ni da je za žuti. Neće priznat ni da je vidio… Ma ni da je na utakmici bio!

IPE

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply