Isplanirao sahranu: Kupio sanduk, iskopao grob, ostavio oproštajno pismo pa se objesio

M. M. (73) sam je iskopao grob na lokalnom groblju, kupio sanduk koji je donio kući, unio ga neprimjetno u podrum i tu se objesio. Ostavio oproštajno pismo sa popisom tko može da prisustvuje jučerašnjoj sahrani. Nitko nije znao šta priprema.

Sve ovo izdogađalo se u naselju Male Pčelice gdje je pokojnik živio sa obitelji.

On je svoje pomalo ritualno samoubojstvo pažljivo isplanirao, a da nitko nije primjetio promjene u ponašanju, niti da je sve pažljivo pripremio. Čak naprotiv. Susjeda koja ga je vidjela neposredno prije nego što se objesio u čudu je primila vijest.

“Išli smo ulicom i normalno pričali. Otišao je kod brata mislim, rekao mi je da je dobro, da je nešto radio tog dana, pričali smo o drvima za zimu. Nikada ne bih rekla da će dići ruku na sebe. Sasvim je normalno djelovao, pričali smo o tim tekućim, domaćinskim stvarima”, rekla je jedna od susjeda.

Ni ostali susjedi u ovom radničkom naselju nisu ni slutile da sprema samoubojstvo.

A on je danima prije toga sprovodio svoj plan u djelo. Kupio je sanduk i vjerovatno kada ukućani nisu bili tu, donio ga u podrumske prostorije. U međuvremenu je na groblju gdje je još prije dvadesetak godina kupio parcelu, uradio spomenik i opseg, iskopao sam raku i kada je došao kući”, objesio se o gredu, tik iznad mjesta gdje se nalazio mrtvački sanduk.

“Ostavio je pismo gdje je precizno da upustva tko može da dođe na sahranu. Ti ljudi su i bili u nedjelju kada je sahranjen”, pričaju susjedi u naselju.

Inače, M. M. nije imao problema, niti je bio u dugovima. Motivi samoubojstva su enigma. Ovdje kažu da je “oduvijek po malo bio na svoju ruku i da je jednostavno riješio da uradi nešto što ovo naselje ne pamti”.