Dinastija Krišto-Popović razrješuje starog i postavlja novog „kućnog majstora“

dalić1

Samozvana i takozvana stožerna stranka HDZ BiH danas je u HBŽ smjenila svoju vladu. Na žalost, razlog za smjenu nije bio katastrofalan rad vlade, čiji je rezultat to da smo zadnja županija po razvijenosti, a prva po iseljavanju, kontinuiran rast deficita i sl.

Razlog za smjenu je taj da premijer nije obiteljski ni tazbinski povezan s „kraljevskom“ dinastijom Krišto-Popović, pa umjesto njega treba postaviti nekoga tko to jest.
Za novog starog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva„stožernici“ su imenovali „vrlo uspješnog“ ministra poljoprivrede, čija je osnovna, vjerojatno i jedina kvalifikacija to što je zet dinastije, a dosadašnji rad obilježen uspjesima poput: rušenja izvješća Veterinarske stanice Livno i dječjeg vrtića te imenovanje sestre za ravnateljicu vrtića. Za novog starog ministra znanosti, prosvjete, kulture i športaimenovan je doista „kapacitet“, već u trećem mandatu, koji se može podičiti time da je postigao to da na 4 djece u županiji dolazi jedan uposlenik u prosvjeti, s tendencijom da do kraja ovog mandata taj omjer bude jedno dijete – jedan uposlenik u prosvjeti.

Novi stari ministar unutarnjih poslova, sad već u trećem mandatu, je posebna priča.Vjerojatno je glavni organizator izborne krađe. Od njegovih mnogobrojnih uspjeha navest ćemo samo neke: ekpresno privođenje i procesuiranje „velikog kriminalca“ Frane Krište, štrajk uposlenika MUPa, postavljanje supruge u upravu Doma zdravlja Livno… Novo-stari ministar financija postavlja rekorde u visini proračunskog deficita…
Politička trgovina i kupovina, koja je prethodila novo-starim imenovanjima, unazadit će županiju još nekoliko godina… HDZ BiH još jedan put pokazuje žiteljima HBŽ da ih ni najmanje nije briga za njihovudobrobit.

Potpuno su devalvirali institucije premijera i ministara i pokazali da ministar ili premijer može biti bilo tko. Nisu oni to učinili samo s vladom, devalvirali su oni sve čega su se dotakli: zdravstvo, školstvo, gospodarstvo, poljoprivredu…
Prave vrijednosti: poštenje, znanje, rad… u sustavu koji su „stožernici“izgradili više nemaju nikakvu vrijednost. Sustav vrijednosti, koji je postavio ovaj dinastijski HDZ BiH jest:nepotizam, krađa, kupovina, nestručnost, nerad, nepoštenje…
Ovaj dinastijski HDZ BiH, osim imena, nema ništa s HDZ BiH iz devedesetih, puno više dodirnih točaka ima sa Savezom komunista, s gđom. Krišto, kao drugom Titom na čelu.

Ured za informiranje HDZ1990