Ivan Leko više nije trener Hajduka

Ivan Leko više nije trener Hajduka!

Dobio je otkaz nakon što je Hajduk ponovno kiksao u HNL-u. Može se čak reći da je doživio debakl jer ga je Osijek pobijedio s 2:0 na Poljudu u utakmici u kojoj Hajduk nije niti jednom u 90 minuta zapucao u okvir gola gostiju.

Momčad Zorana Zekića povela je u 46. minuti nakon sjajne akcije i gola Petra Brleka, a pobjedu je potvrdila u 75. minuti kad je Ivan Lučić nesretno skrenuo loptu u svoj gol nakon udarca Naila Omerovića.

Ivan Leko je na klupi ostavio ozlijeđenog Marka Livaju nadajući se da mu on neće trebati protiv Osijeka koji je do ove dobio samo jednu utakmicu od zadnjih šest u prvenstvu.

Leki to je bio četvrti poraz u zadnjih šest prvenstvenih kola, a nakon utakmice se Poljudom zaorilo “Leko, odlazi!”. Hajdukova trenera se proteklog tjedna povezivalo s klupom Šahtara, ali je on na presici uoči utakmice s Osijekom rekao da je duhom i tijelom samo u Hajduku.

Njegova momčad u zadnje vrijeme izgleda vrlo neuvjerljivo iako je pobijedila Dinamo u derbiju. No, izgubila je sljedeća dva; prvo u prošlom kolu na Rujevici od Rijeke 1:0, a večeras i protiv Osijeka koji je na Poljudu pobijedio manje-više bez ikakvih problema.

Hoće li Vahid Halihodžić biti novi trener Hajduka*