Ivanić i Čović protiv Izetbegovića zbog brzojava

Oni ne dijele ocjene koje je “kolega Izetbegović uputio u tekstu povodom smrti bivšeg generalnog tajnika UN-a Kofija Anana” i osuđuju takvu zloupotrebu pozicije predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić i Dragan Čović su u zajedničkom priopćenju istaknuli da predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ne može istupati u ime cijele institucije, ukoliko za to nema suglasnost druga dva člana, već isklјučivo kao bošnjački član Predsjedništva BiH.

Naglasili su da ne dijele ocjene koje je “kolega Izetbegović uputio u tekstu povodom smrti bivšeg generalnog tajnika Ujedinjenih nacija Kofija Anana” i osuđuju takvu zloupotrebu pozicije predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

”Kolega Izetbegović nije mogao, bez prethodne konzultacije, da uime Predsjedništva BiH objavi brzojav sućuti i priopćenje za javnost koje, osim izraza saosjećanja, duboko zadire u domenu neprihvatlјive političke kvalifikacije”, kazali su Ivanić i Čović, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović jučer je uputio u ime Predsjedništva BiH i osobno ime telegram sućuti obitelji Kofija Annana.

Izetbegović je naveo da je Kofi Annan koji, prema riječima generalnog sekretara Ujedinjenih naroda Antonija Guterresa u mnogo čemu simbolizira UN, “svjedočio i bio učesnik najtežih propusta i grešaka UN-a koje su dovele do genocida u Srebrenici”.

Bljesak.info