Ivanić: Ne treba odustajati od podrške Mladiću, pružiti mu pomoć u žalbenom postupku

ivanić

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, komentirajući  današnju presudu Ratku Mladiću, rekao je da se od Haškog suda koji je tijekom mandata prije presude Mladiću Srbima izrekao pet doživotnih kazni i ukupno 758 godina zatvora, Hrvatima 166 godina, a Bošnjacima svega 41,5 godinu, ništa drugo nije moglo ni očekivati.
Rekao je i da nikako ne treba odustati od podrške Mladiću i da mu treba pružiti maksimalnu pomoć u žalbenom postupku.

“Kada pogledate sve ove stotine godina kazne koje su dobili Srbi i tome dodate podatak da je Haški sud ukupno za sve zločine nad Srbima do sada izrekao svega 50 godina zatvora, to o ovom sudu dovoljno govori”, rekao je Ivanić za Fenu.

Smatra da presuda Mladiću pokazuje da se nastavlja negativan odnos prema Srbima i da će Haški tribunal ostati upamćen po tome da nije dijelio pravdu, već politiku”.

“Haški tribunal je umjesto povjerenja donio nepovjerenje. A umjesto pomirenja dovest će do novih političkih sukoba”, rekao je član Predsjedništva BiH.

Naglasio je da RS nastavlja funkcionirati i da ostaje garant opstanka srpskog naroda u BiH.

“Svi koji u Sarajevu pokušavaju RS dovesti u pitanje, u tome neće uspjeti. Srpski narod ima dovoljno instrumenata da odbrani svoju poziciju i svoje institucije”, poručio je Ivanić za Fenu.

Klix.ba