IVICA BREŠIĆ: Hrvatima poglavnici strategiju donose na dnevnoj bazi

Nije nikakva novost da Hrvati nemaju nacionalnu strategiju. Koliko je to pogubna istina svako malo i iznova možemo primijetiti iz dnevno političkih zbivanja.

Srbi imaju nacionalnu strategiju već 177 godina, i tvrdoglavo je ne mijenjaju. Bošnjaci muslimani, koji još uvijek šire bošnjaštvo kroz države zapadnog Balkana, imaju strategiju.

U Makedoniji, na primjer, imaš ozbiljnih problema kao musliman ako se ne izjasniš da si Bošnjak. Muslimansko-bošnjačka strategija se ovih dana obnavlja.

Kaže reis Kavazović medijima 18.11.2021., pozivajući na homogenost građanskih i nacionalnih Bošnjaka muslimana, da je „potrebno obnoviti društveni ugovor za BiH“.

Hrvati imaju, još od druga Tita i Pavelića, dragoga vođu koji nije birao sredstva, metode i zadaće da se domogne apsolutne vlasti nad Hrvatima na što duži period.

Kad se popne na ljestve vlasti i ispod sebe zakrči put njonjama, koji ga nikad neće gurnuti sa vrha, on ni sam ne zna što bi sa tom vlasti, osim što želi tu ostati što duže, bez obzira na posljedice po Hrvate.

Osim Tuđmana, pitanje je je li ijedan „poglavnik“ u našoj novijoj povijesti uopće volio Hrvate. Po djelima izgleda kao da su svu ljubav pružali samo sebi.

Kad je takva piramida na vlasti hrvatskog naroda, uopće ne čudi „basanje“ kojem možemo svjedočiti i ovih dana, samo prateći mainstream medije.

Glavna vijest kod Hrvata u BiH, na dan kad je pao Vukovar i kad je osnovana Herceg Bosna, je privatna šetnja zamjenskog člana Predsjedništva BiH pored Andreja Plenkovića u Vukovaru.

Jer Šefik je došao sam privatno, nitko ga nije zvao, kaže nam Večernji list 18.11. u 17:30 hitnom intervencijom Krešićeve tipkovnice, prenoseći riječi glasnogovornika vlade RH Marka Milića.

Pitanje za Marka Milića: Je li mogao, na primjer Slaven Raguž, predsjednik jedine oporbene stranke u Hrvata Bosne i Hercegovine doći privatno u Vukovar i dva sata hodati pored Plenkovića u protokolu da mu opet objasni zašto je do sada morao podići optužnice protiv Šefika Džaferovića i ratnih mu drugova koji su sudjelovali, među ostalim, i u agresiji na Hrvatsku?

Naravno da nije. Takva privatni aktivizam jednostavno nije moguć.

Dalo bi se naslutiti da je Šefik u Vukovaru bio gost HDZ-a.

Dan prije, paleći osmi šleper svijeća, Dragan Čović izjavljuje novinarima Klix-a da je „ključni zadatak HDZ-a vratiti povjerenje između Hrvata i Bošnjaka“. U trećoj rečenici spominje novih petnaestak sastanaka po cijelome svijetu o izmjenama izbornog zakona do kraja ‘neke’ godine.

Zašto Čović to izjavljuje?

Jedini njegov plan je da ostane na vlasti još jedan mandat, on i njegove njonje pod njim. On je jednostavno došao 16-og kući, prilegao i mislio se što bi mogao sutra raditi.

Pa se sjetio da dolaze opet Amerikanci, a on nije zadaću uradio. Nakon kraćeg razmišljanja, snalažljiv kakav je, šalje poruku Bakiru „kako bi bilo da netko od Bošnjaka ode u Vukovar“.

Vadi iz svoje čarobne torbe jednu floskulu o ključnim zadatcima HDZ-a koju će sutra prosuti medijima, Bakir mu potvrđuje da će poslati Šefika, a on ga porukom najavi Plenkoviću i objasni mu da mu je to zadaća, da ju je zaboravio i da mu je žao što mu nije prije javio da dolazi Džaferović popravljati odnose u Vukovar.

Tako nekako bi se dalo ironično opisati način na koji hrvatski poglavari izmišljaju nacionalnu strategiju kad dođu kući i izuju čarape.

Kako drugačije objasniti činjenicu da nikom drugom u lancu njonja ispod njih dvojice HDZ poglavnika, nije palo na pamet da je jadno i ponižavajuće primati Šefika u Vukovaru par dana nakon što se on onako odvratno javno očitovao kao zločinac, što i jeste, samo nekoliko stotina metara od logora za Hrvate u Jablanici.

Hrvatski poglavnici imaju zadaće od stranih centara moći da bi neograničeno bili na vlasti. Oni uvode covid potvrde to jest ‘čisti fašizam’ kako ga Milanović opisa točno.

Oni izvršavaju zadaće stvaranja otvorenog Balkana u kojem će Čović biti institucionalno ravnopravan sa svojim njonjama, a Hrvati će biti veća manjina od Roma.

Oni medije zatrpavaju, čupajući se iz svojih strateških pogrešaka na dnevnoj bazi, dok Hrvatima prođe trideseta obljetnica pada Vukovara, Herceg Bosne, i početak neofašizma i storm troopera na ulicama, a da se tomu nitko osim hrabrih pojedinaca (prosvjednici i MOST) suprotstavio nije.

Ivica Brešić, HRS

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply