IZBORI U LIVNU Stanje u kojemu se otvoreno kupuje i prodaje

090

Koalicija ,,Pod lupom“ je, u sklopu zagovaračke kampanje za unaprjeđenje izbornog procesa, održala u protekla dva dana javne događaje u općinama Travnik i Livno pod nazivom ”Slobodni i pošteni izbori za sve građane: Uvjet koji nema alternativu!”.

Kako je kazala koordinatorica za odnose s javnošću Koalicije ,,Pod lupom“ Jovana Kljajić, javna tribina u Travniku i regionalna konferencija u Livnu okupile su preko 70 sudionika koji su dali podršku preporukama Koalicije ,,Pod lupom“ koje su predstavljene u završnom izvješću o promatranju Lokalnih izbora 2016. godine.

”Iako je Koalicija ,,Pod lupom” ocijenila u završnom izvješću o promatranju Lokalnih izbora 2016. godine da su izbori na većini biračkih mjesta provedeni u skladu s Izbornim zakonom BiH, u brojnim područjima utvrđen je niz incidenata i nepravilnosti, od preuranjene izborne kampanje, trgovine mjestima u biračkim odborima, kupovine glasova, zloupotrebe osobnih podataka u svrhu glasanja poštom, zloupotrebe javnih resursa u privatne svrhe, do nasilnog prekida glasanja u Stocu”, kazala je Kljajić.

bljesak.info/relax