Izetbegović ošamario Hrvate

Zastupnik Mosta u Hrvatskom saboru Božo Petrov ocijenio je da je izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, kojom opravdava legitimitet Željka Komšića kao nekog tko je uvijek bio na pravoj strani, šamar hrvatskom narodu i udar na temelje Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma.

“Antidaytonsko djelovanje Bakira Izetbegovića još više unosi nepovjerenje hrvatskog naroda prema institucijama BiH. Prava strana su uvijek istina i poštivanje Ustava, a nikako majorizacija i ugnjetavanje drugoga”, napisao je Petrov na svom Facebopok profilu.

Istaknuo je kako samo puna jednakost svih naroda i građana, te legitimno političko predstavljanje na svim razinama jamče stabilnost i napredak BiH. Petrov navodi da su sve druge izjave i radnje protivne presudama Ustavnog suda i Ustavu BiH udruženi politički poduhvat koji dekonstruira temelje BiH.

“BiH je država tri konstitutivna i jednakopravna naroda i svih njenih građana. Njezina europska budućnost, stabilnost i funkcionalnost zavisi od toga koliko će sva tri konstitutivna naroda prihvaćati i provoditi temeljna načela Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma”, naveo je Petrov.

Podsjeća kako je Hrvatska potpisnica Daytonskog sporazuma o čijem provođenju bi trebao brinuti. “Hrvatski narod mora uživati maksimalnu zaštitu i pomoć Hrvatske s ciljem osiguranja ravnopravnosti, opstanka i razvoja.

Na tom putu moju snažnu podršku i pomoć, kao i podršku Mosta, uvijek će imati”, napisao je Petrov.

Bljesak.info

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply