Izetbegović: Radit ćemo haubicu i dronove za ne daj Bože

”Radit ćemo pokretnu haubicu, pušku smo već napravili, radit ćemo dronove, zaokružit ćemo proizvodnju svake vrste streljiva…”

”Mi sigurno nećemo trošiti novce na kupovinu raketnih sustava, zrakoplova i trošiti stotine milijuna dolara i eura, ali ćemo zaokružiti našu namjensku proizvodnju”, istaknuo je predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine i čelnik SDA Bakir Izetbegović.

”Radit ćemo pokretnu haubicu, pušku smo već napravili, radit ćemo dronove, zaokružit ćemo proizvodnju svake vrste streljiva. Radit ćemo to za tržište, ali i za ne daj Bože”, kazao je Izetbegović, odgovarajući na upit novinara je li izjava premijera Federacije BiH Fadila Novalića o zaokruživanju proizvodnje oružja u Federaciji bila nesmotrena. Rekao je da “izjava nije nesmotrena, nego ohrabrujuća”.

”Zašto BiH ne bi imala potpuno zaokruženu namjensku industriju, i proizvodnju baruta i kapisli”, kazao je Izetbegović novinarima nakon obilježavanja 13. godišnjice 2. Pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH i 26. godišnjice Armije RBiH na šehidskom mezarju Kovači. Mišljenja je da se nitko neće ponovo usuditi u BiH početi konflikt te da je to preopasna stvar i vir koji bi progutao onog koji bi to pokrenuo.

Video: Izetbegović: Izjava o zaokruživanju namjenske industrije nije nesmotrena

Bljesak.info