Izložba livanjskog akademskog slikara Ivice Vlašića

Velika samostalna izložba livanjskoga akademskog slikara Ivice Vlašića bit će otvorena u četvrtak, 17. svibnja, u Galeriji Aluminij u Mostaru u 19 sati.

Izložbu čini osamdesetak djela livanjskih krajolika i plemenitih konja, a dominiraju ulja na platnu, s ponešto pastela, akvarela, grafika i 20-tak živopisnih crteža.

Ivica Vlašić rođen je u Varešu, 1954. godine, a od 1960. živi u Livnu. Sarajevsku ALU završio je 1976. kada odlazi na studijsko putovanje u Pariz, da bi 1981. u Varšavi specijalizirao slikarstvo kao stipendist poljske vlade.

Uvršten je u Enciklopediju hrvatske umjetnosti, u izdanju Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, 1996. godine, kao i u Nacionalnu zbirku grafika Hrvatskoga kluba za međunarodnu suradnju.

Osnivač je skupine likovnih umjetnika Livna ‘Li Art’ i suosnivač Društva hrvatskih likovnih umjetnika Herceg-Bosne, koje je preraslo u DHLU FBiH. Vlasnik je privatne galerije ART VLAŠIĆ, a svoju 41 godinu umjetničkoga stvaranja okrunio je s 54 samostalne i više od 150 skupnih izložbi u domovini i inozemstvu. Živi i stvara u Livnu.

Izložba u Mostaru dio je programa Dana Matice hrvatske – Mostarsko proljeće 2018., a održat će se pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti BiH, navodi se u priopćenju.

fena.ba