Jacques Houdek: ‘U Hrvatskoj ignoriraju ovu pjevačicu jer je iz BiH’

Pjevač Jacques Houdek odlučio je na Facebooku progovoriti o bosanskohercegovačkoj pjevačici Ilmi Karahmet koja je sudjelovala u X Factoru.

Naime, pjevač tvrdi da ju hrvatski glazbeni klanovi ignoriraju zbog njezina imena.

“ILMA KARAHMET. Glas od kojeg vam se naježi svaka dlačica na tijelu. Emocija samo takva! Ipak, ne čujemo ju u “hrvatskom” eteru, ne čitamo o njoj u “našim” medijima. Zašto, pitate se? Zato jer je draga i megatalentirana Ilma uglavnom (čast izuzecima!) stavljena na IGNORE, prenosi Večernji.ba.

I to, vjerujte mi, isključivo iz razloga jer se zove Ilma Karahmet i dolazi iz BiH. Djevojka je došla “kod nas” i legitimno pobijedila na “našem” talent showu Rtl Zvijezde… Nakon toga odmah lansirala pjesmu PODIŽEM GLAS koju sam samo za nju sa zadovoljstvom napisao. Pokušali smo svim srcem podržati ju – no politike u glazbenom svijetu rekle su – NE”, započeo je pjevač.

“O klanovima sam već dosta pisao – nema tu mjesta ni za “naše”, ni za “tuđe” talente, već samo za njihove “cice mace”. Osobno, za mene nema naših i tuđih – za mene samo postoje talentirani i netalentirani. Pa, zašto onda stalno neke prosjeke veličamo, a neke preočite i istinske talente ignoriramo? Nije Ilma jedina umjetnica iz BiH koju ignoriramo; ima ih još – Mayasar (jučer sam podijelio njenu novu pjesmu – gotovo da uopće nema reakcija), pa npr prekrasna Dalal koja ima doista poseban alt, Marija Šestić koja sevdalinke pjeva tako da ti istovremeno stanu i pamet i srce… and the list goes on… and on… I naravno, nije ovdje riječ samo o BiH… problem je daleko širi, nažalost. Kriteriji su jako pali, a čini se da i dalje padaju. Do kada, pitam se?” nastavio je Jacques. “Poanta svega što vam pokušavam reći je – slušajte glazbu srcem pa ćete prepoznati istinske vrijednosti i prave talente, nemojte da vas ponese i vodi stav i (ne)ukus mase, ili da vas prevari dobar PR oko nekog napumpanog izvođača koji ustvari i nije nešto baš posebno. Vi kao publika itekako sve možete dobro čuti, vidjeti, a iznad svega – Osjetiti. Volim vas” zaključio je.