Japanci predstavili kombi na solarni pogon

Japanski proizvođač automobila predstavio je revolucionarni električni kombi, nazvan Puzzle, koji koristi solarne panele na krovu za punjenje baterije.

Dugo 3,4 metra

To inovativno vozilo, dugo 3,4 metra, otporno je na katastrofe i funkcionalno tijekom dugotrajnih nestanaka struje, što ne čudi s obzirom na to da je proizvedeno u Japanu, gdje su potresi vrlo česti.

S tri fotonaponske ploče za punjenje baterije, utičnicama za hitne slučajeve, ugrađenim priborom za prvu pomoć i Wi-Fijem, njihov kombi pruža, dakle, sigurnost u izvanrednim situacijama te se ističe i svojim kompaktnim dizajnom.

Unatoč svojoj veličini i ograničenoj izlaznoj snazi, Puzzle bi mogao postati popularan među svakodnevnim korisnicima koji žele alternativno prijevozno sredstvo bez obveze redovnog punjenja.

 

HW Electro planira lansirati ovu vrstu ”kei automobila” – manji su, kompaktniji i lakši od standardnih vozila te sve popularniji u svijetu – u Sjedinjenim Američkim Državama, a komercijalna prodaja očekuje se početkom 2025. godine.

– Lansiranje Puzzle označava predanost HW Electra rješavanju ekoloških izazova i stvaranju inovativnih ekološki prihvatljivih rješenja – izjavio je predsjednik kompanije ”Hsiao Weicheng”, piše ”The Independent”.

Očekuje se da će ovaj zanimljivi model udovoljiti rastućoj potražnji za malim električnim vozilima u SAD, gdje su električna vozila poput električnih kolica za golf postala popularan ”drugi automobil” za porodice, posebne u područjima poput Arizone i Floride.

Pozitivan trend

S obzirom na prilagodbe zakona u nekim državama, kojima se omogućava vožnja malih električnih vozila na javnim cestama, predviđa se da će Puzzle odražavati pozitivan trend prema zelenijoj i održivijoj budućnosti, piše Tportal.