Jasmina završila studij medicine, a radi u pekari

doktorica

Javnost u Srbiji “upoznala je” dr Jasminu Tahirović (33) iz Sjenice prije dvije godine kada su njene slike iz pekare, gdje je, da bi prehranila sebe i ostarjele roditelje radila kao prodavačica kruha, bureka i peciva, obišle ​​cijeli region.

Da ljekar prodaje burek možda i nije neka vijest, ali da liječnik koji je, kao dr Jasmina, završio studij medicine u Beogradu prije roka, s položenim državnim ispitom, šestomjesečnim stažom u Kliničkom centru Srbije, preživljava radeći u pekari i to u malenoj Sjenici i na siromašnom Pešteru, gdje bi svaki mlad i školovan čovjek trebao biti dragocjen, jeste neobično i zabrinjavajuće, pišu Novosti.

Da nevolja po Jasminu bude veća, čim se njena slika pojavila u medijima, gazda pekare dao joj je otkaz.

– Imala sam neka obećanja da, dok se ne raspiše natječaj za ljekara, radim u jednoj privatnoj tvrtki na pakiranju čarapa, ali je i to propalo. U međuvremenu, raspisivan je natječaj za ljekara i dvoje mojih kolega je dobilo posao, natječaj je iz meni nepoznatih razloga dva puta poništavan. Mada je bilo raznih obećanja, pa i iz vrha Ministarstva zdravlja, da ću se zaposliti, još čekam i nadam se – ističe dr Jasmina Tahirović.

Ponovno je raspisan natječaj za dva ljekara u Domu zdravlja u Sjenici …

– Konkurirala sam i strahujem … Ubjedljivo najduže čekam i ispunjavam sve uvjete, ali se bojim … Nadam se da ću konačno raditi liječnički posao za koji sam se školovala i koji mnogo volim. Mogla sam i ja da odem negdje u inozemstvo, bilo je i takvih savjeta, ali sam čvrsto odlučila da se vratim u Sjenicu i budem uz roditelje koji su me školovali, ali i pomažem mojim sugrađanima – ističe dr Jasmina Tahirović.

Konačnu odluko o “Jasmininoj sudbini” donijet će do kraja ovog mjeseca rukovodstvo Zdravstvenog centra u Užicu čiji je dio i Dom zdravlja u Sjenici.

U čekanju bijelog liječničkog mantila, dr. Jasmina se udala, a prije osam mjeseci dobila je sina … Sada, kako naglašava, ima i razlog više da se bori za posao.

– Kad sam upisivala studij medicine nisam ni sanjala da ću bijeli mantil nositi u pekari gdje sam često, uz burek i hljeb, sugrađanima davala i liječničke savjete. Ne potcjenjujem pekarski, niti bilo koji drugi posao, ipak, žalosno je da liječnik u čije je školovanje država uložila mnogo novca prodaje hljeb i burek.

Avaz.ba