Roditelji pokisle djece: Javno pismo livanjskom župniku fra Sičaji

Uvaženi Župniče, mi roditelji svakodnevno svoju djecu povjeravamo vama i svećenicima naše Župe. Vozimo ih i pratimo u župni ured na sve aktivnosti koje Župa organizira i sretni smo zbog toga.

Uvijek su Livnjaci uz franjevce radili plemenite i dobre stvari, kao djeca i kao odrasli ljudi. Međutim, sve što smo mi i naša djeca tražili u crkvi je Bog i dobri ujak koji Boga djeci predstavlja kao voljenog prijatelja.

Zato Vas otvoreno ovim putem pitamo, tko Vama dade za pravo da našu djecu po onakvoj kiši iz crkve vodite na skup koji je organizirala jedna stranka?!

Pa makar to bila i stranka kojoj ste i Vi član? Zar ste svoj povratak pod skute Vaših nadređenih stranačkih kolega našli preko naše pokisle djece?

Zar naša djeca ne zaslužuju odati počast Vukovaru i Škabrnji onako kako smo ih mi učili, a ne na prijevaru po kiši i mraku da glume gužvu Vašim političkim autoritetima!?

Molimo da nam na ovaj tekst koji je upućen i Vama i medijima Livna na isti način odgovorite, jer neki roditelji još i ne znaju da ste proširili program rada naše djece!

Roditelji pokisle djece sa slika Vašeg stranačkog okupljanja