Još 10 Bad Blue Boysa pušta se iz zatvora u Grčkoj

Još deset navijača Dinama, ukupno njih trideset, koji se nalaze u grčkim zatvorima bit će pušteno uz jamčevinu, javila je u petak grčka agencija ANA, dok je hrvatski ministar pravosuđa i uprave rekao je kako vjeruje u dolazak svih Bad Blue Boysa iz Grčke u Hrvatsku do Božića. Grčke vlasti donijele su ranije u petak odluku o puštanju na slobodu uz jamčevinu 20 navijača zagrebačkog Dinama.

Kao što je bio slučaj s tih 20 osoba, tužiteljstvo je i za ovih deset odredilo zabranu dolaska u Grčku na sportske događaje i jamčevinu od 1000 eura za svakoga. Grčki mediji pišu da je podneseno oko 95 zahtjeva za puštanjem na slobodu. “Zahtjevi za puštanje preostalih 65 Hrvata koji su još u zatvoru razmotrit će se kroz sljedeće sate”, poručuje ANA. Pripadnici BBB-a u istražnom su zatvoru od kolovoza zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima grčkog AEK-a u kojima je poginuo jedan navijač atenskog kluba. Posljednjih dana svi osumnjičeni bili su ispitani na grčkim sudovima i odbacili su krivnju.

Bad Blue Boysi slobodu čekaju u 14 zatvora diljem Grčke. Kako i kada će se vratiti u Hrvatsku, zasad nije poznato. “Prvih deset ili 20 bi moglo na slobodu u ponedjeljak najranije. Za ostale se nadamo da će biti nakon toga”, rekao odvjetnik hrvatskih navijača Atanos Kaimenakis za Jutarnji list. Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica rekao je u petak u središnjem HTV-ovom Dnevniku kako vjeruje da bi do Božića svi hrvatski državljani trebali doći u Hrvatsku.

“Treba nam svima skupa strpljenje da pričekamo odluke grčkih sudova, ali, evo, nadamo se i vjerujemo u najbolje, da će oni za Božić biti kući, poručio je Malenica.

Bljesak.info