Još ‘zelene energije’ na području HBŽ

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Vukadin razgovarao je s izvršnim direktorom za proizvodnju električne energije Elektroprivrede HZ HB Zoranom Tabakom o potencijalima, iskorištenosti i budućim ulaganjima u obnovljive izvore energije na prostoru HBŽ-a.

Razgovaralo se o trenutnom stanju na terenu, budućim planovima i projektu vjetroparka Borova glava, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a. Vukadin je tom prigodom istaknuo kako je vrlo dobro upoznat s tematikom obnovljivih izvora energije, budući da su za vrijeme dok je on obnašao dužnost načelnika općine Tomislavgrad na području te općine uspješno realizirana dva projekta – vjetropark Mesihovina i vjetropark Jelovača.

Predsjednik županijske vlade Tabaka je upoznao s ciljevima budućeg razvoja HBŽ-a u energetskom području, navodeći kao glavne osi razvoja obnovljive izvore energije i projekte koje je moguće provesti na području te županije. Tabak je istaknuo kako se svojom strategijom razvoja JP Elektroprivreda HZ HB opredijelila upravo za proizvodnju “zelene energije”, odnosno proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora.

Dodao je kako očekuje jednako uspješnu i produktivnu suradnju na županijskoj razini, kao što je to bio slučaj na općinskoj razini.

Bljesak.info