JOVANA IZ NEGOTINA SE UDALA PRIJE 5 DANA: Nisam dobila prazne koverte, u njima je bilo nešto gore od toga! Plakala sam!

“U subotu sam se udala. Znam da je tema ‘prazne kuverte’ bila hit, pa sam htjela podijeliti svoje iskustvo. Vjenčanje je bilo malo, oko 80 gostiju, jer sam htjela samo najbliže okupiti. Nisam pravila žurku zbog novca niti da zaradim, već da se okupimo svi i proslavimo moj najvažniji dan.

svadba

Ali jako sam se razočarala. Naime, imam jako siromašnog strica i sto puta sam mu rekla da se ne opterećuje kad bude dolazio jer želim biti tu i nevažno mi je što ću dobiti. S druge strane, imam i jako bogatu tetku, doslovno je buržujka, živi u inozemstvu i cijelog života mi govori kako jedva čeka moju svadbu, kako će me časti i kako ne treba brinuti o kupnji stana na kredit jer će mi ona pomoći opremim stan, piše “Kurir“.

Ma ne samo to, ona je uporna bila i za svadbu i govorila je da zna da nemam novca i da će mi pomoći da platim čast.

Ja sam tad, pod njezinim pritiskom, i odlučila pozvati 80 ljudi, u početku je ideja bila da se vjenčamo samo pred kumovima. Njoj se, inače, ne dopada moj muž jer ne zarađuje mnogo, ima prosječnu plaću i nekako uvijek ga nipodaštava zbog toga. Ali nisam marila.

Ono što ću dalje reći nadam se da nećete pogrešno shvatiti.

Zapravo, došla je subota, stizale su kuverte, a moj stric, siromašni stric, također je dao kuvertu. Nije smio da me pogleda u oči. To me je jako zaboljelo, jer je on pošten čovjek i divan čovjek, ali rob tih naših glupih običaja da se ne obrukaš.

A ja to ne zamjeram.

Odmah smo navečer kad smo vlasnicima restorana davali novac – pregledali
kuverte – jer nismo imali dovoljno da platimo cijeli ceh. Moj siromašni stric je, ne znam kako, skupio čak 100 eura i poklonio mi.

Ja sam počela plakati! Napisao je i posvetu.

A tetkina omotnica, tetke buržujka, imala je samo posvetu “sretno, mladenci” iu njoj je bilo 50 eura. Eeeej 50 eura !!! Pa bolje da mi je dala praznu kuvertu nego tako da mi stavlja i potura, a da me prethodno maže kako će mi ona pomoći.

Pa kako je nije sramota, mada pretpostavljam da je time htjela da me ponizi i pokaže kakav će mi život biti jer se nisam udala za bogataša kao ona.

Ali baš me briga! Pokazala je tko je i što je.

P. S. Drugarica mi se udala prije pola godine i požalila se da nije dobila prazne kuverte već kuverte u kojim je bilo tipa 1.000 dinara i da ju je to jako zaboljelo. Mene ne bi, ali izgleda da ljudi gledaju te stvari. Ono što mene boli jeste da od siromaha uvijek dobiješ više, a bogataši gledaju da zarade. Zato u životu znam kome ću pomagati – stricu koji nema dinara a ne bogatoj tetki koja se pravi bitna … “, napisala je Jovana.