Jozo je odbio BiH jer ipak voli Hrvatsku

”Izabrao je Bosnu i Hercegovinu jer je smatrao da će ondje imati veće šanse, ali osjećao je da to nije pošteno prema toj zemlji, jer njemu je u srcu Hrvatska”, rekao je trener Celtica.

Jozo Šimunović šokirao je nogometnu javnost u BiH otkazavši dolazak novom izborniku Robertu Prosinečkom. I dok se čekalo objašnjenje toga poteza od samog igrača ili od saveza, pozadinu priče ispričao je Celticov trener Brendan Rodgers.

“Jozo mi rekao što misli o svemu, jednostavno je… Izabrao je Bosnu i Hercegovinu jer je smatrao da će ondje imati veće šanse, ali osjećao je da to nije pošteno prema toj zemlji, jer njemu je u srcu Hrvatska. Vjerojatno je procijenio da bi uzeo mjesto nekom drugom igraču koji bi zaista želio igrati za BiH”, rekao je Rodgers, prenosi Goal.com. “Ispao je hrabar.

Mnogi bi igrači u njegovoj poziciji odbili nazvati izbornika, tražili bi da to napravi trener, ali Jozo nije tako postupio”, dodao je. Šimunović je rođen u Zagrebu i nastupao je za sve omladinske selekcije Hrvatske, ali poziv u A vrstu nije dočekao, pa se, razočaran, priklonio zmajevima.

Za koje, međutim, također nikad nije zaigrao… “Sad razmišljam o igračima koji su iznijeli kvalifikacije, ali Jozo igra u Celticu, dobar je i u budućnsoti zašto ne”, rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Bljesak.info