Kako je snijeg ‘opet’ iznenadio nadležne službe u HBŽ

Snježni pokrivač prekrio je dobar dio Hercegbosanske županije, a iako to nije prvi snijeg ove godine na većini područja – nadležne službe opet su ostale u zimskom snu dok su se tijekom jučerašnjeg dana i noći snježne pahulje u velikim količinama spuštale na tlo brojnih mjesta u ovoj Županiji.

ako su prošle noći brojni vozači koji su se našli na prometnicama, planirano ili neplanirano, upali u pravi mali izazov probijanja kroz snježnu mećavu kojoj se činilo da nema kraja.

Ralice ni na vidiku, a promet na putevima iz svih smjerova do Tomislavgrada odvijao se jednim ”utabanim” putem. Ništa bolje nije bilo ni u centru grada.

Ipak, nadajući se kako će jutro donijeti bolje stanje, brojni stanovnici su ujutro krenuli na svoj posao, a dočekalo ih je isto. Prpavi snijeg utabali su ranoranioci, a na nekim područjima ”spas” se pronašao u privatnim vlasnicima bagera koji su sredili što se sredit da.

Inače, Uprava za ceste Hercegbosanske županije je u studenom 2020. godine, a nakon okončanog postupka javne nabave, sklopila Ugovor s poduzećem Livnoputovi d.o.o. Livno o zimskom održavanju županijskih/regionalnih cesta Hercegbosanske županije u zimskoj sezoni 2020./2021. godine.

Vrijednost radova zimskog održavanja županijskih/regionalnih cesta Hercegbosanske županije u zimskoj sezoni 2020./2021. godine sukladno zaključenom ugovoru iznosi 661.833,40 konvertibilnih maraka.

Iz Općine Tomislavgrad za Radio Tomislavgrad rečeno je da su sve prometnice u gradu prohodne, a RTG je izvjestio i kako je prometovanje u ostatku HBŽ otežano zbog snježnih nanosa te se vozači pozivaju na oprez. Bljesak.info