Kamioni mogu prelaziti granicu, postignut dogovor sa Hrvatskom

Dogovoreno je da do službenog rješavanja pitanja, kamioni iz BiH mogu nesmetano prelaziti preko spornih graničnih prijelaza

Nakon današnjeg razgovora sa hrvatskim kolegom, ministrom mora, prometa i infrastrukture u Vladi Republike Hrvatske Olegom Butkovićem, ministar komunikacija i transporta u Vijeću ministara BiH Vojin Mitrović izjavio je da je postignut dogovor da se uputi inicijativa kako bi se trajno riješio problem zatvaranja graničnih prijelaza.

Dogovoreno je i da do službenog rješavanja pitanja, kamioni iz BiH mogu nesmetano prelaziti preko spornih graničnih prijelaza, potvrdio je za ATV ministar Mitrović i dodao da ministarstvo radi na izmjenama pravilnika.

Podsjećamo, u pravilniku o prekategorizaciji graničnih prijelaza u Hrvatskoj, koji je donesen nedavno, Hrvatska je odredila javne prometnice po kojima se mora odvijati tranzitni promet teretnih vozila kroz tu zemlju, a u Pravilnik nije uvršteno pet prijelaza sa BiH koji su zatvoreni za prijelaz kamiona.

Zbog svega navedenog u tom pravilniku, Udruga poslodavaca FBiH je jutros najavila blokadu graničnih prijelaza između Hrvatske i BiH. (vijesti.ba)