Kanadsko-hrvatsko društvo za livanjsku bolnicu prikupilo oko 36 tisuća maraka

Kanadsko-hrvatsko društvo iz Južnog Ontarija – Kanada kao pomoć za Županijsku bolnicu “fra Mihovil Sučić” u Livnu prikupilo je ukupno 28.370 kanadskih dolara (cca 36 tisuća maraka).d

Kako su istaknuli iz ovog društva, u kojem se nalaze i brojni Livnjaci, u ovoj akciji pridružili su im se i Livnjaci iz SAD-a koji su za istu namjenu prikupili 5,670 kanadskih dolara.

Od prikupljenih sredstava, kako su naveli, uplatili su i isporučili bolnici u Livnu medicinski sterilizator i 80 medicinskih zaštitnih odjela za višekratnu upotrebu, za što su izdvojili 22.530 kanadskih dolara.

U dogovoru s ravnateljem Županijske bolnice u Livnu dr. Ivanom Cikojevićem, ostatak sredstava uz nadoplatu, koliko bude trebalo, odlučili su iskoristiti za nabavu dva medicinska ležaja u vrijednosti od 10 tisuća maraka.

“Ovi funkcionalni ležajevi će dobro doći ne samo za vrijeme ove pandemije, nego i poslije”, poručili su iz Kanadsko-hrvatsko društvo iz Južnog Ontarija – Kanada.

Podsjetimo da je predstavnik navedenog društva Mario Knežević posjetio na početku godine Srednju strukovnu školu Silvija Strahimira u Livnu i donirao određena sredstva s kojima su kupljena 4 projektora potrebnih za održavanje nastave.

Dnevnik.ba