Kardinal Puljić najnovijom izjavom “zapalio” Sarajevo!

SARAJEVO – “Europa mora ponovo otkriti svoje korijene, svoj kršćanski identitet, a samo na takav način neće strahovati od islamskog radikalizma”, rekao je Vrhbosanski kardinal Vinko Puljić govoreći za talijanske medije.

Puljić je ponovo ustvrdio da u Bosnu i Hercegovinu „dolaze velike investiticije iz arapskog svijeta za izgradnju džamija“, prenosi Nezavisni istraživački centar NICK.

“Imamo velike investicije arapskih zemalja da se grade džamije i cijela naselja u kojima žive ljudi koji dolaze iz tih država. Sa slavenskim muslimanima imamo dobre odnose, ali sa radikaliziranim islamistima koji dolaze iz arapskog svijeta je teško razgovarati. Iznad svega, jer na političkom nivou oni ignoriraju naše prisustvo” – rekao je Puljić za talijanski ACS.

Kardinal je ustvrdio kako je katolička zajednica u BiH sve manja te „ne uživa ista prava kao i drugi građani“.

Agencija ACS u tekstu tvrdi da je BiH „dobro poznata kao kapija za radikalni islam koji se širi na cijelom starom kontinentu“.

“Nažalost, Europa ne poznaje islam dobro i ne razumije što znači živjeti rame uz rame s islamskim radikalizmom” – rekao je Puljić, prenosi NICK.

Autor: Dnevno.ba