Kaštelani darovali vatrogasnu cisternu za Grahovo

Da u životu nema slučajnosti pokazuje i ovaj primjer. Naime, prilikom posjeta Bos. Grahovu prošloga tjedna za vrijeme manifestacije „Dani sv. Ilije“, izaslanstvo iz grada Kaštela bilo je svjedokom iznenadnog požara koji je buknuo u dvorištu župne crkve sv. Ilije i velikom se brzinom proširio prema brdu Obljaju, prijeteći da izazove pravu katastrofu zbog vjetra koji je puhao. Brzom intervencijom šumara grahovske Šumarije i nazočnih vjernika požar je lokaliziran i stavljen pod kontrolu.

Znajući da je u Bos. Grahovu, pa i šire, loše organizirana vatrogasna zaštita – te da na tako velikom području od Livna do Bos. Petrovca ne postoji niti jedno vatrogasno vozilo – DVD Kaštel Gomilica odlučilo je darovati vatrogasnu cisternu za potrebe nedavno osnovanog DVD Korita Bos. Grahovo.

Izaslanstvo grahovskoga DVD-a posjetilo je 26. srpnja 2017. DVD u Kaštel Gomilici radi potpisivanja darovnice. U prostorijama DVD-a goste iz Grahova primili su vatrogasni zapovjednik grada Kaštela Milivoj Taslak i predsjednik DVD-a Srećko Radan. U ime DVD Korita darovni ugovor potpisao je predsjdnik DVD-a Ivica Ivanović.

Riječ je o rabljenoj vatrogasnoj cisterni marke Mercedes, zapremine 12.000 lit., u odličnom voznom stanju, koja će koristiti u gašenju požara ali i opskrbi stanovništva pitkom vodom.

Osim toga, Kaštelani su ponudili stručnu pomoć i u izobrazbi grahovskih vatrogasaca u zaštiti od požara, te je na tom polju dogovorena suradnja.

Grahovski DVD nedavno je na dar dobio rabljeno vatrogasno navalno vozilo od prijatelja iz Istre, tako da sada posjeduje dva vozila koja će uvelike doprinijeti poboljšanju vatrogasne zaštite na području općine Bos. Grahovo.

(DVD Korita)