Kćer im se gušila nasred restorana, a osoblje im nije pomoglo nego tražilo da plate!

Tinejdžerica (16) je naručila Tikka Masala piletinu, a nakon dva, tri zalogaja dobila je alergiju. Počela se loše osjećati, a jezik je počeo oticati što izaziva gušenje. Kada su roditelji shvatili da je dobila alergijsku reakciju na jelo odmah su pozvali hitnu pomoć da joj daju dozu adrenalina.

Dok su čekali hitnu pomoć i pokušavali pomoći na bilo koji način kćeri, osoblje je, umjesto da pomognu prišli njihovom stolu i zamolili ih da plate račun. Testiranje je pokazalo da je jelo sadržavalo protein kikirikija, a restoran nije imao odgovarajući zakon o sigurnosti hrane. Direktor Gulshana, Suffian Rahman bio je na sudu da zastupa svoj biznis i prizna kršenje zakona o sigurnosti hrane.

Govoreći u njegovo ime, Stuart Athey je rekao: “Još uvijek je šokiran ovim događajem. Ispričao mi je i da su gosti morali platiti svoju narudžbu. Šokiran je da je osoblje moglo ovako postupiti. Odmah je pokrenuo istragu.” Posljedice ovog događaja koji se dogodio u studenom prošle godine osjetili su konobar i kuhar koji su odmah otpušteni, a Rahman se pokušao odužiti obitelji.

Restoran je patio kaznu od 67 i pol tisuća kuna i odštetu žrtvi od gotovo 9 tisuća kuna. Kada je restoran pregledan nakon incidenta, utvrđeno je da su postojali pogrešno označeni sastojci, nedovoljno educirano osoblje i nedovoljno odvajanje hrane da se spriječi ovakva situacija. Lokalno vijeće smanjilo je ocjenu higijene hrane s četiri na jedan. U travnju ove godine uslijedila je ponovno inspekcija i restoran je dobio ocjenu pet. Djevojka se oporavila nakon noćenja u bolnici.

www.vecernji.ba