Kći hrvatske predsjednice postaje studentica na Harvardu

Katarina Kitarović, kći hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, od jeseni će postati studentica glasovitog američkog sveučilišta Harvard.

Uz to što je vrhunska sportašica, Katarina završava i četvrti razred međunarodnog IB programa XV. Gimnazije u Zagrebu (MIOC). Inače, primljena je na sva četiri najbolja američka sveučilišta (sva četiri ”Ivy league”), polagala je S.A.T. testove te je bila među jedan posto studenata u svijetu. Na kraju je odabrala Harvard.

Na uspješan rezultat utjecalo je i to što je odlična klizačica, a preporuke su dali i profesori iz škola u Zagrebu i Bruxellesu. Stipendiju su joj ponudila sva četiri sveučilišta, a iznosi dvostruko više nego godišnja plaća hrvatske predsjednice.

Harvard i Stanford ponudili su najbolje uvjete“, rečeno je za Večernji listu Uredu predsjednice Grabar-Kitarović.

Iako je Stanford ponudio možda i najbolje uvjete, predsjednica je navijala da Katarina na kraju odabere upravo Harvard.

Dodajmo i kako je Katarina Kitarović tijekom srednje škole napisala zbirku kratkih priča kojom želi pomoći suicidalnima, a nastala je na temelju istinitih iskustava njezinih kolega.

Jedan od mentora prilikom priprema za Harvard bio joj je i glasoviti dramaturg Miro Gavran. Na Harvard ide i još jedna Hrvatica, Eva Goluža, kći donedavnog predsjednika Hrvatske liječničke komore Trpimira Goluže.