Kod uhićenog poreznog inspektora u Prijedoru pronađen novac od mita

Kod poreznog inspektora inicijala N.B. iz Prijedora, koji je danas uhćen zbog osnova sumnje da je primio mito, pronađen je novac i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku, potvrđeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS).

Neslužbeno, uhićen je inspektor Nemanja Barović, jer je od jednog gospodarstvenika tražio mito od 5.000 KM. Pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet su uz asistenciju policijskih službenika Policijske uprave Prijedor izvršili pretrese službenih i privatnih stambenih prostorija koje koristi ova osoba u Prijedoru.

Nakon završene kriminalističke obrade, N.B. će biti predat Tužiteljstvu RS uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu. Uhićen je u akciji kodnog naziva „Svodna“, koja je usmjerena na suzbijanje koruptivnih kaznenih djela u RS. N.B. je radnik Porezne uprave RS, Područnog centra Prijedor.

Iz MUPRS-a zahvaljuju građanima koji su prijavili slučaj policiji, te ih pozivaju da prijavljuju koruptivna kaznena djela, kako bi se ti slučajevi procesuirali.

Bljesak.info