Komšić ponovno priprijetio: Ako vlasti RS-a ovako nastave, na kraju će se morati odgovoriti silom

Nelegitimni član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić najavio je da će biti podnesena kaznena prijava protiv odgovornih lica, nakon što je u Službenom glasniku Republike Srpske (RS) objavljen tekst Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS.

Ukaz o proglašenju Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske objavljen je sinoć u “Službenom glasniku Republike Srpske”, a potpisala ga je predsjednica RS-a Željka Cvijanović 23. prosinca. Ovaj zakon na snagu će stupiti za šest mjeseci.
“Bit će podnešena kaznena prijava protiv odgovornih lica. Vlasti RS-a očito ne mare za bilo kakva upozorenja iz međunarodne zajednice”, rekao je Komšić za Klix.ba

Prema njegovim riječima, sada je, više nego ikad, na potezu Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

“Ako se ovo nastavi, sutra će se isto dogoditi i sa Oružanim snagama BiH, sa pravosuđem, a kad se desi, tad će se morati odgovoriti silom”, kazao nam je Komšić.

Ako se ne odgovori, dodao je, to će značiti da se “pristalo na ono što nazivaju mirnom disolucijom”.

S ovom izjavom ovaj unitaristički ekstremist je jasno priprijetio ratom i silom. Hvala Bogu da naša zemljha nema nikakvu silu niti vojni potencijal, posebno je dobro što unitarističke retrogradne politike nemaju silu kojom bi mogli zaustaviti slobodu i ravnopravnost naroda u BiH.

ABC portal

Hotel B&M Livno