KONZULAT RH LIVNO: Podsjetnik o registraciji birača za izbore za Predsjednika Republike Hrvatske

Poštovani, ovim putem Vas molimo da dolje navedenu obavijest objavite na svojim portalima i društvenim mrežama kako bi se Vaši čitatelji informirali o predstojećim izborima za Predsjednika Republike Hrvatske:

Vlada Republike Hrvatske je 14. studenoga 2019. donijela Odluku o raspisivanju izbora za Predsjednika Republike Hrvatske. Za dan održavanja izbora određena je nedjelja, 22. prosinca 2019.  Pozivaju se birači da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača.

Birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj

Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj

  • birači koji nemaju osobnu iskaznicu s podatkom o prebivalištu u inozemstvu moraju se AKTIVNO REGISTRIRATI.
  • birači kojima je izdana osobna iskaznica s podatkom o prebivalištu izvan Republike Hrvatske NE MORAJU SE AKTIVNO REGISTRIRATI već će biti aktivno registrirani prema adresi prebivališta upisanoj u osobnoj iskaznici.

Zahtjevi za aktivnu registraciju prethodnu registraciju, upis ili dopunu mogu se podnijeti zaključno do srijede 11. prosinca 2019.

S obzirom na mogućnost održavanja drugog kruga glasovanja koji će se, ukoliko niti jedan kandidat u prvom krugu glasovanja ne osvoji više od 50% glasova birača održati 5. siječnja 2020. godine, pozivanju se birači da se, prilikom podnošenja zahtjeva za prethodnu/aktivnu registraciju birača za prvi krug glasovanja, izjasne i za drugi krug glasovanja.

Popunjeni i potpisani zahtjevi uz presliku identifikacijske isprave mogu se predati osobno u konzulatu RH u Livnu, poslati poštom (Trg Žitarnica bb, Livno) ili na e-mail adresu konzulata: krh.livno@mvep.hr

Detaljnije obavijesti dostupne su na stranici http://ba.mvep.hr/

Zahvaljujemo i lijep pozdrav.

S poštovanjem, Zvonko Picukarić, konzul III. razreda

KONZULAT REPUBLIKE HRVATSKE, LIVNO, Trg Žitarnica bb, Bosna i Hercegovina

Telefon: + 387 34 206 323       Email: KRH.Livno@mvep.hr