FOTO: Košarkom za toleranciju

ko

Centralni livanjski trg danas (nedjelja, 21.05.2017) je bio teren za uličnu košarku na kojoj su nastupile 4 ekipe s područja Livanjskog kantona. Organizator ove sportsko-humanitarne manifestacije je livanjska Koalicija „Uvažavanje“, a u njenoj pripremi i organizaciji su, uz ŽKK Livno i OSCE, sudjelovali i duvanjska „Kap ljubavi“, Marijanska vinkovska mladež i Udruženje žena MIZ koji su pripremili slastice koje su se kupovale po simboličnoj vrijednosti ubacivanjem dobrovoljnih priloga u kasu iz koje će skupljeni novac ići za završetak radova na obnovi kuće za brata i sestru Ivana i Anu Budić, paraplegičere, za koje „Kap ljubavi vodi akciju“.

koo

Uoči natjecateljskog dijela rekreativno su „bacale koševe“ i neke livanjske časne sestre i mualime, a nakon natjecanja uslijedio je zajednički ručak u hotelu Park i predavanje na temu Tolerancija i nenasilna komunikacija.

kooo

-Ova manifestacija se održavala u povodu Svjetskog dana kulturne različitosti za uspostavljanje dijaloga i doprinosa razvoju, a u cilju uvažavanja i promocije različitosti.

ki

Prohladno vrijeme bilo je razlogom slabijoj posjećenosti nego prethodne godine, što se donekle odrazilo i na iznos prikupljene pomoći. Ipak, prikupljeno je 1.217 KM i 404 kune, što je oko 1.300 KM“, kazala je moderatorica manifestacije, novinarka i aktivistkinja Koalicije „Uvažavanje“, Željka Mihaljević.

Ale Kamber/relax portal