“U kovertu sam stavila 20 eura, a onda je počela čitati koliko je tko dao”

Na internet stranici “Pitaj.online” objavljena je dirljiva priča mlade žene koja je prihvatila kumstvo kako ne bi uvrijedila dugogodišnju prijateljicu. Iako njena obitelj  živi skromno, sa svega 250 eura mjesečno, ona i suprug u kuvertu su stavili posljednjih 20 eura i otišli na svadbu.

svatovi

Kad je njena prijateljica krenula čitati koliko je tko stavio u kovertu, kumu je oblio znoj.

“Miličinu svadbu sam čekala cijeli život, ona mi je kao sestra koju nikada nisam imala. Morali smo otići, makar bez ičega. Uzeli smo posljednjih 20 eura u kući i stavili u kovertu, a ja sam se osjećala kao najgora osoba na svijetu.

Nekako sam premašila taj loš osjećaj kako je slavlje teklo. Najgori trenutak je bio kada je, nakon što je skupila koverte s novcem, odlučila uzeti mikrofon i otvarati jednu po jednu, kako bi pročitala koliko je tko dao! Zanijemila sam!”, napisala je anonimna žena.

Kuma kaže kako je prvi put vidjela tako nešto, ali to je bio običaj kraja odakle su mladoženja i mladenka, a njena je prijateljica to jednostavno morala ispoštovati. Prema izrazu lica prijateljice vidjela je kako joj taj običaj nije po volji.

“Kako je otvarala koverte, ja sam sa svakom novom umirala. Redale su se cifre od 100, 200 pa i 500 eura. Mene kao kumu je ostavila za kraj. Dovoljno sam se loše osjećala sama sa svojom savjesti, ali kao da to nije bilo dovoljno.

Kada je otvorila moju kuvertu, ja i muž smo se već od sramote počeli crvenjeti i spremali se pobjeći s te svadbe, a moja prijateljica je na mikrofon pred 500 gostiju rekla da je od svoje najbolje prijateljice, svoje kume dobila 1000 eura!”, kuma je čula šta je njezina prijateljica rekla i zanijemila je od šoka.

Uzvanici na svadbi bili su jako impresionirani cifrom koju su čuli, svi su gledali kumu i njenog muža kojima ništa nije bilo jasno.

“Bože, kakvi su to ljudi, mislila sam, dok mi je u ušima i dalje zujalo ono “tisuću”. Ja taj novac ne pamtim da sam u životu vidjela u svojim rukama. Nakon par minuta kuma mi je prišla i našu kuvertu zapakiranu vratila i rekla da zna da nisam u najboljoj situaciji i da mi želi vratiti moj novac jer moje iskreno prijateljstvo joj je vrijednije od sveg novca ovog svijeta, a da je na mikrofon pročitala da sam joj dala toliko samo zbog zlih i pokvarenih ljudi koji su čekali da bude manje”, mladenka je svojom gestom opet iznenadila svoju najbolju prijateljicu. Kuma je zaplakala od sreće.

“Kada sam došla kući shvatila sam da je ona kovertu ipak otvorila jer je pored mojih 20 eura bilo još 500 eura. Hvala ti, mila moja kumo, ponosna sam i sretna jer te imam u svom životu!”, napisala je kuma.

Haber.ba