Krišto: S pravom se možemo pitati je li ovo neko drugo Sarajevo…

Borjana Krišto iz HDZ-a BiH, na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta BiH, postavila je Ministarstvu za ljudska prava BiH pitanje što je do sada poduzeto povodom “organiziranog napada na vjerska prava i slobode, ljudska prava kardinala Vinka Puljića, kao i na vjerske osjećaje katolika i hrvatskog naroda u BIH”.

Nakon odgovora zamjenika ministra Dževada Mahmutovića, u kojem je naveo da je o cijelom slučaju informirano Ministarstvo sigurnosti BiH, a nakon odgovora kardinala Vinka Puljića u kojem navodi da su njegov život i život katolika ugroženi, Krišto je rekla da nije zadovoljna odgovorom.

“50. obljetnica Bleiburške tragedije i Križnog puta je obilježena u Sarajevu komemoracijom, polaganjem vijenaca i molitvom. Nakon 75 godina s pravom se možemo pitati jesu li to neki drugi ljudi, je li neko drugo Sarajevo ili je neko drugo vrijeme? Vrijeme znamo da jest neko drugo. Medijskom hajkom udaramo na autonomiju Katoličke crkve, vjerske slobode, skrećemo s bitnih tima, raznoraznih afera, diplome, Asim, netransparentnog trošenja novca poreznih obveznika. Sve što budemo radili, radit ćemo s ljubavlju prema svim narodima u BiH”, kazala je Krišto.

Dnevnik.ba