KRIV JE: Lijanović osuđen na DEVET godina zatvora!

Bivši federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović pred Županijskim sudom u Tuzli danas je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od devet godina.

lijanovic

Lijanovića je Vijeće suda u Tuzli na čelu s predsjedavajućom sutkinjom Vildanom Helić osudilo za zloupotrebu položaja i ovlaštenja, a u vezi s nezakonitostima prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima na području Tuzle i Federacije BiH u vremenskom razdoblju od 2011. do kraja 2014. godine.

U optužnici je uz nekadašnjeg ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH kao suučesnik naveden i njegov savjetnik Stipe Šakić kojeg je Vijeće suda u Tuzli osudilo na zatvorsku kaznu u trajanju od jednu godini uz novčanu kazna od 18.000 KM.

Inače, sudski postupak u ovom predmetu je počeo u svibnju 2016. godine, a Lijanović je optužen da je proračun FBiH oštetio za više od 817.000 KM, tako što je uvjetovao poljoprivrednike u FBiH da 50 posto od iznosa poticaja koji im bude dodijeljen moraju davati njegovoj kriminalnoj skupini koju je organizirao.

Tijrkom suđenja priloženi su brojni materijalni dokazi, a saslušan je i veliki broj svjedoka Tužiteljstva TŽ, među kojima su bili i pripadnici Lijanovićeve kriminalne skupine i članovi Narodne stranke “Radom za Boljitak”.

https://www.grude.com