Kriza u Domu zdravlja Glamoč

glamoč

 

Dom zdravlja Glamoč je već godinama u dubokoj dubiozi, agonija zdravstvenih ustanova je počela sa procvatom ZZO ( Zavoda za zdravstveno osiguranje) i političkih igrica  ‘političkih očeva ‘  tako da je između ostalih i Dom zdravlja Glamoč doveden  na rub provalije.

Djelatnicima Doma zdravlja već par godina isplata plaća nije redovna i u zaostatku je od dvije i pol plaće. Sa godinama smanjio se broj uposlenih, ali novčani problemi su ostali, tako da je i danas isplata plaća problem. Na ime dugovanja Doma zdravlja rukovodstvo ustanove se svako malo dosjeti da bi mogli od plaće uzeti koji postotak i plaćat dugovanja dobavljačima.

Početkom zime i sezone grijanja na ime kupovanja ogrijeva otuđeno nam je od plaće 5 %, kažem otuđeno jer nas nitko nije ništa pitao niti rekao dok nije bila isplata  plaće. Taj iznos u narednim mjesecima nije vraćen i primali smo plaću u iznosu od 95 %, da bi se neko od rukovodstva dosjetio da bi nam se na isplati plaće u drugom mjesecu, a plaća je za dio 11 i dio 12 mjeseca,  moglo onako bez pitanja i obavijesti otuđiti još  5 % ,  i isplatiti plaća u iznosu od 10 %.

Djelatnicima  je to bilo previše i  održali su sastanak na  kojem su zatražili od rukovodstva da se  iduća isplata plaće bude u 100% iznosu  i ako se otuđivanje od plaće ponovi na već naučenu šemu uprave, da će stupiti u bojkot rada i izvršavanje svojih radnih obaveza.

 

Anonimno pismo iz Glamoča