Kupci iz Hrvatske požurili u bh. trgovine, dočekali ih spremni

Slika Bosanske Gradiške promijenjena je otvaranjem graničnog prijelaza za putnički promet s Hrvatskom. Ispred graničnog prijelaza danas je kolona vozila duga oko pola kilometra.

Osim hrvatskih građana tu su i bh. državljani, koji se nakon kraćeg odmora vraćaju svakodnevnim radnim obvezama u Sloveniju, Austriju, Njemačku, Italiju i druge države, piše Avaz. – Samo neka je granica prohodna. Čekamo pola sata i nije nam teško, rekao je Adnan, koji se iz Vareša vraća u okolicu Muenchena.

Brojni potrošači iz Nove Gradiške, Okučana, Stare Gradiške, Lipika, Pakraca, Kutine, pa čak i iz Bjelovara i Virovitice požurili su preko Save. Spremno su ih dočekali trgovci, ugostitelji, automehaničari, frizeri, pa čak i stomatolozi i vlasnici privatnih zdravstvenih ustanova. – Obiteljski smo došli iz Virovitice u šoping.

Uželjeli smo se vašeg grada. Trgovački centri su odlično opskrbljeni, eto nas opet za vikend – rekla je Sanja iz Virovitice. Rukovoditeljica jednog od marketa u Bosanskoj Gradišci Rada Cvetanović kaže kako se otvaranjem granice lakše diše. – Hrvatski građani su naši redoviti posjetiteljii.

Imamo im šta ponuditi i oni se uvijek rado vrate. Pokrenuli smo nekoliko akcija, u njima protežiramo domaću zdravu hranu. Dobar glas se daleko čuje – rekla je Cvetanović. Graničnoj policiji BiH asistira i prometna policija, tako da čekanja na izlaz iz BiH nisu dulja od sat vremena.

www.vecernji.ba